Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη

O Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης Άκελ Τακάζ, και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για να πάρει μέρος σε δύο εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν για συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

-Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Νοέμβρη και ώρα 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης  και την συνδιοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και σειρά εργατικών σωματείων της πόλης μας.

-Την Πέμπτη 30 Νοέμβρη και ώρας 5:00μμ στην αίθουσα Α31 της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και σειρά φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

Οι δύο εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στην καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που είναι η 29η του Νοέμβρη. 

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ: "Η συμφωνημένη απελευθέρωση ομήρων της ΧΑΜΑΣ και Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ και η ολιγοήμερη προσωρινή εκεχειρία δεν πρέπει να εφησυχάσουν κανέναν. Δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραηλινό κράτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό για πάνω από 75 χρόνια. Το σημαντικότερο δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση το ειρηνικό μέλλον του παλαιστινιακού λαού και των παιδιών του. Γι’ αυτό συνεχίζουμε στηρίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ".

Τέλος η ΕΔΥΕΘ καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις, εκφράζοντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του λαού μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.