Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Νέους βρφονηπιακούς σταθμούς ζητούν φορείς του Δήμου Θερμαϊκού

Στις 25 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων, γονέων και εργαζόμενων των Παιδικών Σταθμών μετά από το κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Αγίας Τριάδας με θέμα το επικείμενο κλείσιμο των τριών εκ των τεσσάρων παιδικών σταθμών του Δήμου Θερμαϊκού.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο παρακάτω ψήφισμα ,το οποίο οι φορείς ανέλαβαν να το προωθήσουν στα μέλη τους αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία για τη συλλογή υπογραφών.  Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν : ΄Ενωση Γονέων Θερμαϊκού, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Κοινωνικών Λειτουργών.

Ψ Η ΦΙ Σ ΜΑ

Οι παρακάτω υπογράφοντες φορείς, εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, γονείς και μεμονωμένα άτομα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Τριάδας στο Δήμο Θερμαϊκού μέλος της ΟΓΕ, σε σύσκεψη, με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο τριών εκ των τεσσάρων δημοτικών παιδικών μας σταθμών λόγω έλλειψης αδειοδότησης, δηλώνουμε ότι συμφωνούμε στα παρακάτω:

Η ανάγκη των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή και φροντίδα είναι απαραίτητη για τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Θα πρέπει να πραγματώνεται μέσα σε δομές δημόσιες σύγχρονης παιδαγωγικής με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό σε κατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, με την απαραίτητη κτηριακή υποδομή και με μέτρα που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την υγεία τους.

Με βάση την παραπάνω συνθήκη η προσχολική αγωγή γίνεται υπόθεση όχι μόνο των εμπλεκόμενων σε αυτούς, αλλά υπόθεση μιας κοινωνίας που αξίζει να ζει με βάση την ικανοποίηση των αναγκών της. Σύμφωνα με τα παραπάνω διαμορφώνουμε τα παρακάτω αιτήματα.

 Ανέγερση νέων βρεφονηπιακών πλέον σταθμών σε Επανομή και πρώην δήμο Θερμαϊκού, αξιοποιώντας σχετικά κρατικά κονδύλια.

 Άμεση μεταστέγαση των παιδικών σταθμών της Επανομής και του δημοτικού παιδικού σταθμού Θαλασσοπούλια προσωρινά, σε ασφαλή κτήρια, έως την ανέγερση νέων, διεκδικώντας ο δήμος κρατικές χρηματοδοτικές πηγές.

 Ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εργασιών και παρεμβάσεων στον Δημαράκειο Παιδικό Σταθμό για την κτηριακή του υποδομή

 Επιτελικός και έμπρακτος σχεδιασμός εργασιών και παρεμβάσεων με δεσμεύσεις, χρονοδιαγράμματα, καθώς και διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το κράτος από τη μεριά της διοίκησης του δήμου, ώστε την 1 η του Απρίλη κανένα παιδί να μην βρεθεί εκτός παιδικού σταθμού, διότι η ασφάλεια των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

 Πραγματοποίηση παράστασης με βάση το παρόν ψήφισμα, στην επόμενη συνεδρίαση το ΔΣ, για την ενημέρωση όλων των μελών του, αλλά και την δέσμευση από τη μεριά της διοίκησης για την έμπρακτη στήριξη των παραπάνω αιτημάτων.

 Τονίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμιά προσπάθεια, από τη μεριά της διοίκησης του δήμου μας, εφησυχασμού και καθυστερήσεων. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, καμία ανοχή, η προσχολική αγωγή των παιδιών μας δεν είναι ευκαιριακή παροχή με ημερομηνία λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.