Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση με θέμα "Η δημοκρατία απέναντι στην ακροδεξιά"

 Eκδήλωση με θέμα  «Η δημοκρατία απέναντι στη νέα ακροδεξιά» διοργανώνουν σήμερα Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (βόρεια αίθουσα), με θέμα και ομιλητή τον Κωστή Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικό, Διευθυντή του «Σημείου για τη μελέτη και αντιμετώπιση της ακροδεξιάς», η Παρέμβαση πολιτών Πέλλας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και η Εκπαιδευτική Καινοτομία.Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ο φασισμός δεν είναι υπόθεση του παρελθόντος. Mια νέα έκφανση του ακροδεξιού φαινομένου ξετυλίγεται γύρω μας. Την έχουν ονομάσει μεταφασισμό. Αντλεί ιδέες και εργαλεία από το οπλοστάσιο του δεξιού εξτρεμισμού του Μεσοπολέμου, τη δημαγωγία, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό. Αξιοποιεί ψηφιακά μέσα, διασπείρει fake news, δικτυώνεται. Σπέρνει το μίσος, πυροδοτεί συγκρούσεις, νομοθετεί τον νέο αυταρχισμό. Οι δημοκρατίες δοκιμάζονται.

Ο φασισμός στοχεύει πάντα στην καρδιά και το μυαλό όλων, αλλά περισσότερο των νέων. Τους διδάσκει να υποτάσσουν τους αδύναμους και να υποτάσσονται στους ισχυρούς, να αποτελούν τα υλικά μιας πυραμίδας φόβου και ανελευθερίας. Γίνεται ολοένα και πιο πιεστική η ανάγκη να μελετάμε, να γνωρίζουμε και να αναγνωρίζουμε το ακροδεξιό φαινόμενο.

Αντιστεκόμαστε στην Ακροδεξιά!

Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.