Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΣΦΕΑ: "Όχι στις διώξεις συνδικαλιστών εκπαιδευτικών".

Το πογκρόμ διώξεων που έχει εξαπολυθεί από την κυβέρνηση κατά συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, καταγγέλει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 με ανακοίνωσή του και καλεί τους κυβερνώντες να θυμηθούν ότι ότι σ’ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία με την Παιδεία έχουν ακατάλυτους δεσμούς αίματος !

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΦΕΑ έχει ως εξής:

Την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός καθυβρίζει και παρομοιάζει με ‘ληστές’ τους χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που υπερασπίζονται το Σύνταγμα και μάχονται κατά της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι εγκάθετοι της κυβέρνησης στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων εις βάρος των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών, ακόμη και για την κριτική που της ασκούν για την αντιεκπαιδευτική της πολιτική.

Σύμφωνα με καταγγελίες των συνδικαλιστικών τους οργάνων, 22 τουλάχιστον δάσκαλοι και καθηγητές των δημοσίων σχολείων διώκονται πειθαρχικά με τον αντιδημοκρατικό ΔΥ Κώδικα, με απαράδεκτες κατηγορίες, όπως: "κακόβουλη άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση", συμμετοχή στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, παρότρυνση συμμετοχής των συναδέλφων τους σε νόμιμη στάση εργασίας, "ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας", δηλαδή στη Γ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ (!), συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, κ.ά.

Είναι φανερό ότι αυτή η ‘βιομηχανία’ διώξεων και μηνύσεων έρχεται να συμπληρώσει και να εντείνει το κλίμα αυταρχισμού που έχει επιβληθεί στα σχολεία, ώστε να αποτραπεί ή να κατασταλεί η συνδικαλιστική δράση των εκπαιδευτικών. Εξάλλου, σχετίζεται άμεσα και με τους νόμους που έχουν συρρικνώσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ΕΛΜΕ, οι ΣΕΠΕ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΕ πρέπει να στηρίξουν έμπρακτα τους διωκόμενους συνδικαλιστές, αναλαμβάνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν τώρα οι πειθαρχικές διώξεις. Αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία, μπροστά στη γενίκευση των διώξεων, πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της άρσης των διώξεων.

Ο ΣΦΕΑ 1967-1974 στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και απαιτεί να σταματήσει η δίωξή τους, που μας θυμίζει τις χειρότερες στιγμές αυτού του τόπου. Να θυμίσουμε στους "λωτοφάγους" κυβερνήτες μας ότι σ’ αυτό τον τόπο η Δημοκρατία με την Παιδεία έχουν ακατάλυτους δεσμούς αίματος !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.