Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Εκδήλωση για τα υπόγεια νερά της Ανατ. Θεσσαλονίκης

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τη μείωση των υπόγειων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη και την ποιότητά τους, πραγματοποιείται μεθαύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 11,15 το πρωί στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης με διοργανωτές τα Τμήματα Γεωλογίας του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πατρών και τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Το υπόγειο νερό αποτελεί θεμελιώδη φυσικό πόρο για την εξασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας και ανάπτυξης. Αποτελεί την κύρια πηγή τροφοδοσίας για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών σε μεγάλο τμήμα της Ελληνικής επικράτειας, ενώ παράλληλα καλύπτονται τόσο αρδευτικές, όσο και βιομηχανικές ανάγκες. Παρόλα αυτά, σε πολλές περιοχές εμφανίζεται το φαινόμενο της μείωσης έως και της εξάντλησης των αποθεμάτων του υπόγειου νερού.

Στην ημερίδα που θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου με τίτλο: “Μείωση των αποθεμάτων του υπόγειου νερού. Αποτελούν τα μικρά ενεργειακά φράγματα εμπλουτισμού τη λύση;” που χρηματοδοτήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας στο πλαίσιο της δράσης "2η Προκήρυξη Ερευνητικών Έργων ΕΛΙΔΕΚ για την Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών". Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά από την ποιότητα και την ποσότητα των υπόγειων υδάτων της λεκάνης του Ανθεμούντα Θέρμης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

11:15 – 11:50 Έναρξη - Χαιρετισμοί

11:50 – 12:05 Μείωση των αποθεμάτων του υπόγειου, νερού. Δρ. Καζάκης Νεραντζής

12:05 – 12:20 Το δυναμικό των φραγμάτων στον Ελληνικό χώρο. Σύγχρονες τεχνικές για την μελέτη τους. Δρ. Πατσιαλής Θωμάς

12:20 – 12:35 Μέθοδοι εκτίμησης της χωροχρονικής διακύμανσης της χιονόπτωσης. Δρ. Βουδούρη Καλλιόπη-Άρτεμις

12:35 – 12:50 Μοντελοποίηση της αλληλεπίδρασης επιφανειακών και υπόγειων υδάτων. Κα. Ντώνα Μαρία - Μαργαρίτα

12:50 – 13:10 Διάλειμμα

13:10 – 13:25 Προσομοίωση της λειτουργίας φραγμάτων για παραγωγή ενέργειας και εφαρμογή τεχνητού εμπλουτισμού. Κος Καρακατσάνης Διαμαντής

13:25 – 13.45 Αποτελούν τα μικρά ενεργειακά φράγματα εμπλουτισμού τη λύση; Δρ. Καζάκης Νεραντζής

13:45 – 14.30 Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.