Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

"Ζημία", προκαλεί στον Γ.Τσαμασλή η αναβολή της δίκης του

Σοβαρό πρόβλημα, δημιουργεί στον καταγόμενο από το Μεσημέρι, αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Τσαμασλή, η αναβολή, για την 1η Οκτωβρίου, της δίκης του, μαζί με άλλα 27 άτομα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για την υπόθεσης των υπερβάσεων στο έργο κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.

Η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί τη Δευτέρα, όμως αναβλήθηκε όταν μια εκ των συνηγόρων υπεράσπισης εισήχθη σε νοσοκομείο για επείγουσα επέμβαση και το δικαστήριο έκανε δεκτό έγινε το αίτημα αναβολής της εκδίκασης.
Ο 53χρονος κ. Τσαμασλής, υπολόγιζε να γίνει σήμερα η δίκη και να αθωωθεί, ώστε αμέσως να προετοιμάσει το έδαφος για την υποψηφιότητά του στο δήμο Θερμαϊκού, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014. Η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης κατά ένα δίμηνο και πλέον, σίγουρα βάζει φρένο στα όποια πολιτικά του σχέδια, ενώ ακόμη και αν αθωωθεί κατά τη διεξαγωγή της δίκης, ο χρόνος δεν θα είναι επαρκής για την προώθηση της υποψηφιότητάς του για το αξίωμα του δημάρχου Θερμαϊκού. 
Να υπενθυμιστεί πως για την υπόθεση αυτή, κατηγορούνται 28 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, νυν σύμβουλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Γιώργος Τσαμασλής, νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ένας εργολάβος καθώς και άλλα άτομα που διετέλεσαν νομαρχιακοί σύμβουλοι αλλά και υπάλληλοι που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές.
Οι εμπλεκόμενοι είχαν απολογηθεί στον ανακριτή και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας χρηματικές εγγυήσεις που δεν ξεπέρασαν τις 5.000 ευρώ. Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελία υπαλλήλου και ακολούθησε έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πορίσματα των οποίων στηρίζεται η ογκώδης δικογραφία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν αφορούν την υπέρβαση του κόστους κατασκευής που έγινε για το έργο της οδού Ωραιοκάστρου, κατά την περίοδο 1997 - 2007. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση που υποβλήθηκε στο δικαστικό συμβούλιο, η υπέρβαση του κόστους έφτασε το ποσό των 515.000 ευρώ, ενώ υπογραμμίζεται ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης ζημιώθηκε με περίπου 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.