Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μία περίεργη "μέτρηση" στις κεραίες της Ν.Μηχανιώνας

Τι αποτελέσματα θα δείξει η ΕΕΤΤ, δίχως τον έλεγχο ισοϋψών σημείων;
Το ΒΑΝ της ΕΕΤΤ στην είσοδο της οικοδομής με τις καμουφλαρισμένες
κεραίες. Πέραν του σημείου εκείνου, καμία άλλη μέτρηση στη γύρω περιοχή
Σαρανταοκτώ ώρες μετά τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής με ιδιωτικό συνεργείο, γύρω από το σημείο όπου εγκαταστάθηκε ο νέος Σταθμός Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας της Cosmote στη Νέα Μηχανιώνα, εμφανίστηκε το πρωϊ της Παρασκευής κινητή μονάδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), διενεργώντας νέα μέτρηση. Μόνο που αυτή έγινε με ασυνήθιστο τρόπο, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα. Και να γιατί:

Η κινητή μονάδα της ΕΕΤΤ, στάθηκε επί δεκάλεπτο περίπου μόνο στην είσοδο της μονοκατοικίας στην ταράτσα της οποίας είναι τοποθετημένο αυτό το σύστημα κεραιών, χωρίς να κάνει μέτρηση μπροστά στο Λύκειο, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε μέτρων από τις κεραίες. Και το κυριότερο, δίχως τα τρία άτομα του συνεργείου, δύο άντρες και μία γυναίκα, να ανέβουν σε κάποιο υψηλό σημείο, σε ταράτσα ή μπαλκόνι που να βρίσκεται στο ίδιο ύψος, καθώς η επιβάρυνση από την εκπεμπόμενη μαγνητική ακτινοβολία στα ισοϋψή σημεία, είναι τρεις και τέσσερεις φορές μεγαλύτερη απ΄ότι στο έδαφος.
Όταν κάποιοι περίοικοι απευνθύθηκαν στα μέλη του συνεργείου της ΕΕΤΤ, ρωτώντας τους αν θα υπάρξουν μετρήσεις και σε άλλα σημεία, ακολούθησε ο ακόλουθος διάλογος:
-Εκτός από την είσοδο του σπιτιού όπου είναι εγκατεστημένες οι κεραίες θα μετρήσετε και αλλού;
-Δεν χρειάζεται
-Καλά, δεν πρέπει να πάτε και μπροστά στο Λύκειο όπου φοιτούν εκατοντάδες παιδιά;
-Δεν είναι απαραίτητο.
-Συγνώμη, αλλά δεν θα ανεβείτε σε κάποιο υψηλό σημείο που να βρίσκεται στην ίδια ευθεία γραμμή με τις κεραίες και όπου είναι μεγαλύτερα τα μεγέθη της εκπεμπόμενης μαγνητικής ακτινοβολίας.
-Όχι.
-Καλά, έτσι κάνει τις μετρήσεις της η ΕΕΤΤ
-Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Δεν είμαστε χτεσινοί.
Και μετά το διάλογο αυτό, ο οδηγός του αυτοκινήτου έβαλε μπροστά, και το ΒΑΝ του συνεργείου, με κρατικές πινακίδες και αριθμό κυκλοφορίας ΥΚ 4652, αναχώρησε.

Σοβαρά ερωτήματα
Ο τρόπος που έγινε αυτή η μέτρηση της ΕΕΤΤ δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα, ενισχύοντας τις ανησυχίες των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του παράτυπου πάρκου κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στον οικισμό, δίπλα στις κατοικίες και σε απόσταση αναπνοής από πέντε τουλάχιστον σχολικά κτίρια και το δημοτικό γήπεδο.
Όπως έλεγαν οι περίοικοι, η εμφάνιση αυτού του ΒΑΝ με την κινητή μονάδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, πρέπει να έγινε για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω λόγους:
-Μετά τα διαβήματα και τις επιστολές διαμαρτυρίας που απηύθυναν στην ΕΕΤΤ ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θερμαϊκού κ. Ι.Τσακμάκας, η Επιτροπή Κατοίκων της Ν.Μηχανιώνας για την απομάκρυνση των κεραιών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου της Ν.Μηχανιώνας.
-Ύστερα από τη μέτρηση που διενήργησαν οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από τις κεραίες, πληρώνοντας από την τσέπη τους ιδιωτικό συνεργείο, κάτι που θορύβησε φαίνεται τις εταιρίες και τις δύο αρχές, ΕΕΤΤ και ΕΕΑΕ που βεβιασμένα και χωρίς διερεύνηση του θέματος χορήγησαν άδειες λειτουργίας αυτού του συστήματος κεραιών.
-Κατόπιν των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Ν.Μηχανιώνας που συγκέντρωσαν μέχρι στιγμής πάνω από 1.300 υπογραφές κάτω από το αίτημα για την άμεση μεταφορά όλων των κεραιών από τη Νέα Μηχανιώνα και την εγκατάστασή τους σε ασφαλή για τους κατοίκους σημεία, σύμφωνα και με παλαιότερη πρόταση που είχε διατυπώσει ο δήμος Θερμαϊκού.
Και βέβαια, κανείς από τους αρμόδιους δεν έδωσε μέχρι στιγμής απάντηση στο πολύ απλό ερώτημα των κατοίκων: Αφού αυτός ο Σταθμός Βάσης Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας είναι τόσο… «αβλαβής» και αθώος, γιατί εξακολουθεί να παραμένει καμουφλαρισμένος και να εμφανίζονται τα τέσσερα πάνελ κεραιών που τον απαρτίζουν ως… στηρίγματα διαφημιστικών πινακίδων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.