Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

"To έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο" καταγγέλει για τη δολοφονία Π.Φύσσα αυτόπτης μάρτυρας

Τον τρόπο επίθεσης του τάγματος εφόδου της Χ.Α. περιέγραψε κατά την κατάθεσή του ο μάρτυρας κατηγορίας Παύλος Σεϊρλής, φίλος του Παύλου Φύσσα και αυτόπτης μάρτυρας. «Πιστεύω πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Μας φώναζαν «ελάτε να σας σφάξουμε», είπε ο μάρτυρας, καταγγέλοντας πως οι αστυνομικοί συνέλαβαν μόνο ανθρώπους από την παρέα του Φύσσα και όχι του Ρουπακιά. 

Ο Παύλος Σεϊρλής περιγράφει την επίθεση του τάγματος εφόδου το βράδυ της δολοφονίας. Περιγράφει την τακτική με την οποία χτύπησαν οι χρυσαυγίτες, πώς απομόνωσαν τα 6 άτομα της παρέας του Π.Φύσσα και άρχισαν να χτυπούν περικυκλωμένοι απο μηχανές και πεζούς Χ.Α.
Ο Σεϊρλής βλέπει απ το στενό που βρίσκεται ενα ασημί αμάξι να μπαίνει κάθετα στην Τσαλδάρη. Όσοι απ' την παρέα τρέχουν να ξεφύγουν κρύβονται σε μια πυλωτή, δυο στενά πίσω απο την Τσαλδάρη. Τα 4 άτομα βλέπουν ενα περιπολικό και μηχανή ΔΙΑΣ να πλησιάζει και βγαίνουν απ την πυλωτή, όπου και συλλαμβάνονται! Με χειροπέδες οδηγήθηκαν στο τμήμα....
«Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι πως είναι απόγονοι των Ναζί» λέει ο μάρτυς, «όλα γίνονται βάσει άνωθεν εντολών, το ντύσιμο, ο χαιρετισμός, όλα οδηγούν πως είναι απόγονοί τους. Άλλωστε αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά οι ίδιοι, αυτοί λένε πως είναι οι απόγονοί τους, πως είναι η σπορά τους.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δολοφονούν όποιον έχει αντίθετη άποψη απ αυτούς... ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, θρησκείας, Έλληνα, ξένο... Δρουν οπλισμένοι και 1-3 άτομα μαζί, ποτέ μόνοι και άοπλοι. Κινούνται συγκροτημένα, όπως ο στρατός...με εντολές που πάνε αλυσιδωτά...χωρίς εντολές δεν κάνουν τίποτα. Ο αρχηγός τους ανέλαβε πρόσφατα την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου».
Εισαγγελέας: Πιστεύετε πως όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο;
Μάρτυς: Πιστεύω πως ναι.
Εισ: Δηλαδή πήγαν να δολοφονήσουν τον Παύλο;
Μάρτυς: Πιστεύω πως ναι
Εισ: Ήταν προσχεδιασμένο;
Μάρτυς: Αν πηγαίνεις σε καυγά οπλισμένος, δεν πιστεύω πως πας να χαϊδεψεις τ' αυτιά του θύματός... φώναζαν "ελάτε ρε, ελάτε να σας σφάξουμε».
Τζέλης (πολιτική αγωγή): Για ποιον λόγο οι κύριοι αστυνομικοί σας συνέλαβαν;
Μάρτυς: Δεν ξέρουμε γιατί μας συνέλαβαν... γιατί συνέλαβαν μόνο εμάς;
Τζ: Α, δεν συνέλαβαν απ' τους άλλους, κανέναν;
Μάρτυς: Όχι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.