Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Πάνω από 20.000 δρομείς στον αποψινό Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 20.506 δρομείς θα αποτελέσουν το ανθρώπινο ποτάμι προσφέροντας ξεχωριστό χρώμα στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στον 4ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Δρόμο, σηματοδοτώντας μία ανεπανάληπτη φθινοπωρινή γιορτή της πόλης. Συμμετέχουν ακόμη και ηλικιωμένοι μέσω του ΚΑΠΗ!

Ο χάρτης της διαδρομής
Ο ημιμαραθώνιος δρόμος θα ξεκινήσει ώρα 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, ενώ επίσης θα διεξαχθεί και Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο. Εντυπωσιακό είναι ότι δήλωσαν συμμετοχή και ηλικιωμένοι μέσω των ΚΑΠΗ!,

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν και η τελική καταμέτρηση έδειξε ότι ο αριθμός των δρομέων θα είναι φέτος αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση. Έτσι καταρρίφθηκε το ρεκόρ συμμετοχής στο θεσμό για άλλη μια χρονιά, παρά το γεγονός ότι λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, καθίσταται δύσκολη η μετακίνηση και η διαμονή των δρομέων από άλλες πόλεις στη Θεσσαλονίκη.

Οι δρομείς που έχουν ήδη εξασφαλίσει μία θέση στη μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας, ανέρχονται σε 18.506. Σε αυτούς θα προστεθούν άλλοι 2.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι αναμένεται να κάνουν ανάρπαστες τις επιπλέον θέσεις που θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας στο Κέντρο Εγγραφών. Διευκρινίζεται ότι οι δρομείς που θα εξασφαλίσουν δικαίωμα συμμετοχής την ύστατη στιγμή δεν θα έχουν επιπρόσθετη χρέωση για την εγγραφή τους και θα παραλάβουν όλο τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, εκτός από το μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Η Οργανωτική και Tεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης και οι 1100 εθελοντές της, υπόσχονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποδοχή και υποστήριξη των συμμετεχόντων δρομέων, οι οποίοι με την αθρόα συμμετοχή τους δημιούργησαν ένα ακόμα πολύ μεγάλο ρεκόρ.

Ο 4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, της AIMS και της ΕΑΑ. 
Συμμετοχή και των ηλικιωμένων
Οι ηλικιωμένοι για άλλη μια φορά θα αποδείξουν ότι η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο αν η θέληση είναι ισχυρή! Για πρώτη φορά το ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης θα συμμετέχει στον σημερινό 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης με την τρίτη ηλικία να βάζει σε όλους τα γυαλιά!
Συγκεκριμένα, το Κ.Α.Π.Η Δήμου Θεσσαλονίκης «τρέχει» στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ.  ως ζωντανό παράδειγμα των δυνατοτήτων των ηλικιωμένων για άθληση και για συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Για πρώτη φορά το Κ.Α.Π.Η Δ.Θ εντάσσεται φέτος στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης και απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του, αλλά και σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, ώστε να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη γιορτή της πόλης. Τα έσοδα από την ανωτέρω ένταξη θα διατεθούν για την οικονομική υποστήριξη απόρων και χαμηλοσυνταξιούχων ηλικιωμένων ατόμων, μελών του Νομικού Προσώπου.
«Πέρα από την προώθηση της ιδέας του ενεργού γήρατος» επισημαίνει η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Κ.Α.Π.Η Δ.Θ Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου «με την συμμετοχή των ατόμων τρίτης ηλικίας στον Ημιμαραθώνιο γίνεται πράξη η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων. Συνειδητά βάζουμε μέσα την τρίτη ηλικία, ώστε να επιτευχθεί ακόμα καλύτερα η συνύπαρξη μεταξύ των γενεών»
Ανακοίνωση της Τροχαίας
Ανακοινώνεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ότι τo Σάββατο (10-10-2015) λόγω διεξαγωγής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου δρόμου, ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο και του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου με Γ΄ Σεπτεμβρίου) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από ώρα 15:00 η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:
- Στην Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β΄, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου, στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, καθώς και στο τμήμα της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα εώς την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.
- Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.
- Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.
- Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
- Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση περιοριστικών μέτρων από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
- Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περί την 23:00 ώρα.

- Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου