Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εκστρατεία βοήθειας για τους πρόσφυγες στο Δήμο Θερμαϊκού

Εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας προς τους Σύρους Πρόσφυγες στην Ειδομένη, αρχίζει ο Δήμος Θερμαϊκού και καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου να δείξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται στα γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και στα ΚΑΠΗ, πρωί και απόγευμα. Παράλληλα, καλούνται όσοι μπορούν να ασχοληθούν εθελοντικά με το έργο, να δηλώσουν συμμετοχή.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Υποστήριξης στους Πρόσφυγες, εκφράζει το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, καθώς μετέχουν σ’ αυτή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Θοδωρής Τζέκος, η δημοτική σύμβουλος Έφη Ζαριφέ ως εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή, τονίζονται τα ακόλουθα:

Ο Δήμος Θερμαϊκού ευαισθητοποιημένος στο μεγάλο ζήτημα των προσφύγων που φτάνουν στην χώρα μας, αρχίζει εκστρατεία συγκέντρωσης διαφόρων αγαθών για τους Σύρους πρόσφυγες και απευθύνει έκκληση προς όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, να δείξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ανθρώπινο δράμα που μας αφορά όλους: Πρόκειται για τους χιλιάδες πρόσφυγες, οι οποίοι προκειμένου να αποφύγουν τα δεινά του πολέμου, το θάνατο και την καταστροφή και βρεθούν σε ένα ασφαλέστερο μέρος, μπήκαν σε μία βάρκα, και με ρίσκο τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, ταξίδεψαν με τις χείριστες συνθήκες ως τη χώρα μας.

Καλούμε όσους μπορούν να ασχοληθούν εθελοντικά με την εν λόγω δράση, να το δηλώσουν στο τηλ. 2392330104/102.

Η συγκέντρωση των αγαθών θα γίνεται καθημερινά τις ώρες 10 π.μ. - 2 μ.μ. στους παρακάτω χώρους:

α) στα γραφεία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δημοτικών Κοινοτήτων Περαίας, Επανομής και Ν.Μηχανιώνας.

β) στον χώρο των ΚΑΠΗ: Νέων Επιβάτων, Αγίας Τριάδας, Αγγελοχωρίου, Ν.Κερασιάς και Μεσημερίου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία τα προϊόντα που συγκεντρώνονται να είναι συσκευασμένα και να απευθύνονται σε κάθε κατηγορία προσφύγων (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, βρέφη) και συγκεκριμένα:

Άνδρες: χαρτί υγείας, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι, ξυραφάκι, παστέλι ή μπάρα δημητριακών, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι.

Γυναίκες: χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαμπουάν ή μαντηλάκια καθαρισμού, οδοντόβουρτσα, οδοντόπαστα, σαπούνι, κονσέρβα, κουτάλι ή πιρούνι.

Παιδιά: κρουασάν, χυμός, γάλα εβαπορέ ή μακράς διάρκειας, μπισκότα, ατομική μαρμελάδα, κουταλάκι.

Βρέφη: 6 πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, κουτάλι πλαστικό, γάλα από 6 μηνών.

Αγαπητοί συνδημότες:
Από αυτό το προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης, δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς.
Ας δείξουμε για μία ακόμη φορά με τον καλύτερο τρόπο την ανθρωπιά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.
Δήμος Θερμαϊκού

Επιτροπή Υποστήριξης των Σύρων Προσφύγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.