Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Τι δήλωσε το ΤΑΙΠΕΔ για κάμπινγκ Αγ. Τριάδας

Γ
Για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών του «Φάρου του Θερμαϊκού», παρουσιάζουμε το σχετικό δημοσίευμα σχετικά με την ανακοίνωση της Εντεταλμένης Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ ότι θα ξεπουληθεί το κάμπινγκ της Αγηίας Τριάδας:

«Παραλιακές εκτάσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αργολίδα και Ηλεία περιλαμβάλονται στα νέα ακίνητα που θέτει προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΔΕΠ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, μιλώντας στο συνέδριο «Prodexpo», τις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα εξής ακίνητα του δημοσίου:
·         έκταση 137,771 χιλιάδων τ.μ. στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 62.000 τ.μ. Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο, διαθέτει χώρους camping και άμεση πρόσβαση στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας.
·         έκταση 120.044 χιλιάδων τ.μ., με πρόσοψη στην παραλία 750 μέτρων. Διαθέτει χώρους camping και ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση
·         έκταση 615.000 τ.μ. στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας με απόσταση από την παραλία 300 μέτρων. Η δομήσιμη επιφάνεια που μπορεί να αδειοδοτηθεί είναι 97.500 τ.μ., με την αξιοποίηση να σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ. Η αξιοποίησή της προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη γηπέδου γκολφ εννέα οπών, ξενοδοχειακού συγκροτήματος, όπως και ιδιωτικού αεροδρομίου.
·         έκταση 950.000 τ.μ. στο Βαρθολομιό της Ηλείας, με δομήσιμη επιφάνεια προς αδειοδότηση 40.736 τ.μ. Η ανάπτυξη θα πραγματοποιηθεί βάσει του ΕΣΧΑΔΑ και προβλέπει την υλοποίηση γηπέδου γκολφ και τουριστικών εγκαταστάσεων.
·         έκταση 230.779 τ.μ.στην Ιερισσό της Χαλκιδικής με πρόσοψη στην παραλία 1.700 μέτρων. Η ανάπτυξή της θα μπορούσε να περιλαμβάνει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, όπως και τουριστικές κατοικίες.
Με ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκφράζει την έκπληξή της για την ανακοίνωση από την εντεταλμένη σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ότι ανάμεσα σε διάφορα ακίνητα που πρόκειται σύντομα να εκποιηθούν, περιλαμβάνεται και το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας. Κατηγορώντας για αναξιοπιστία τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ η οποία, μόλις πριν τρεις μήνες, διαβεβαίωνε τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ότι δεν πρόκειται να πωληθεί το συγκεκριμένο ακίνητο, αλλά να ενοικιαστεί αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ (δείτε εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου