Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Επίδειξη επανεκκίνησης καρδιάς από την ΕΘΟΠΑΚ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αναζωογόνησης , η ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ θα ενημερώνει για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) και θα επιδευκνύει επανεκκίνηση καρδιάς στις 16 0κτωβρίου, στην πλατεία της Περαίας, από τις 10π.μ – 1μ.μ  &   6μ.μ - 8μ.μ.

Εάν εκπαιδευόταν περισσότεροι άνθρωποι στην επανεκκίνηση της καρδιάς θα σωζόταν 100.000 ανθρώπινες ζωές  το χρόνο, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης γι αυτό και όρισε τη 16η Οκτωβρίου ως «Ημέρα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης».
Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα διεξάγονται δράσεις με θέμα «Βασικές αρχές καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης» και με ωφελούμενους πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως μορφωτικού ή βιοτικού επιπέδου και επαγγελματικής δραστηριότητας.

«Η ΚΑΡΠΑ είναι ευκολότερη από ότι πιστεύουν οι περισσότεροι, και σώζει ζωές. Οι άνθρωποι φοβούνται να κάνουν ΚΑΡΠΑ και αυτό είναι κατανοητό, αλλά η καμπάνια μας θα δείξει ότι είναι μια απλή διαδικασία που μπορούν να κάνουν οι περισσότεροι. Απλοί πολίτες έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να σώσουν ζωές σε αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μια μικρή αύξηση στο ποσοστό του κοινού που εφαρμόζει ΚΑΡΠΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα σώσει πολλές ζωές. » 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.