Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη και όχι "ασπιρίνες" για τα τροχαία ατυχήματα στην είσοδο της Επανομής

To νέο, το περασμένο Σάββατο, θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Επανομής, που στοίχισε το θάνατο σε έναν 19χρονο νέο από το Πλαγιάρι, και τον τραυματισμό άλλων δύο συνομίληκων φίλων του, έδειξε αυτό που από την πρώτη στιγμή επισήμανε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: ότι ο φωτεινός σηματοδότης δίπλα στου «Μασούτη» είναι απλώς ασπιρίνη σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου χάνονται συνεχώς ανθρώπινες ζωές και τραυματίζονται πολλοί άλλοι.

Δεν είμαστε συγκοινωνιολόγοι ούτε θα παραστήσουμε τους ξερόλες, υποδεικνύοντας το τι ακριβώς πρέπει να γίνει για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων. Εκείνο όμως που ξέρουμε πολύ καλά, είναι ότι απαιτείται σοβαρή κυκλοφοριακή μελέτη που για ανεξήγητους λόγους δεν έγινε τόσα χρόνια μέχρι σήμερα. Ποιος εμποδίζει κάτι τέτοιο; Είναι συμφέροντα στη μέση ή φταίει η στενοκεφαλιά των καθ’ ύλη ανεύθυνο-«υπεύθυνων»; Και ούτε φυσικά μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς «μελέτη» την πρόχειρη έρευνα που είχε γίνει το φθινόπωρο του 2014 και κατέληξε με καθυστέρηση τριών χρόνων στην τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη.

Όταν προχτές ακόμη θέσαμε το θέμα σε ανώτερο στέλεχος της διοίκησης του Δήμου, η απάντηση που λάβαμε είναι ότι την ευθύνη για εκείνο το σημείο του δρόμου, δεν την έχει ο δήμος Θερμαϊκού αλλά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν αμφιβάλουμε γιαυτό. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να πιεσθούν φορτικά από τη δημοτική αρχή οι διοικούντες την Περιφέρεια (Περιφερειάρχης, αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, Μητροπολιτική Θεσσαλονίκης κλπ), ώστε να συνταχθεί επιτέλους στα σύντομα μία σωστή κυκλοφοριακή μελέτη και αμέσως αυτή να εφαρμοστεί, προκειμένου να σταματήσουμε να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές στο δρόμο-καρμανιόλα, όπως έχει μετατραπεί η είσοδος της Επανομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.