Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ελληνική παροιμία: «Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις»

Εφημερίδα "Θερμαϊκός Νέα Πορεία"
Καθώς ετοιμάζεται η δημοτική αρχή να παραδώσει την καθαριότητα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και για την επόμενη διετία, κι επειδή η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού,  προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, δείχνουν να ξεχνούν τα όσα έταζαν προεκλογικά στους δημότες του Θερμαϊκού και στους εργαζόμενους, είπαμε να τους τα θυμίσουμε εμείς, μήπως και φρεσκάρουμε τη μνήμη τους.

Εφημερίδα "Θερμαϊκός Νέα Πορεία"
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν, είναι από τα φύλλα με αριθμό 21 και 22 της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» που εκδίδονταν προεκλογικά από την παράταξη του σημερινού δημάρχου Θερμαϊκού και είναι των δύο τελευταίων μηνών πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαίου 2014. Αν ανατρέξει κανείς και στα παλαιότερα φύλλα της ίδιας εφημερίδας, θα βρει ακόμη πιο έντονα επικριτικά δημοσιεύματα με καταγγελίες κατά της προηγούμενης διοίκησης Αλεξανδρή του Δήμου, για «οργανωμένα ιδιωτικά συμφέροντα» αλλά και περιγραφές για την άθλια κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας. Κατάσταση που δυστυχώς έγινε τρισχειρότερη τα τρία τελευταία χρόνια μ’ αυτή τη δημοτική αρχή και την επιμονή στο ξεπούλημα της αποκομιδής απορριμμάτων στους μεγαλοεργολάβους.
Όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο κ. Μαυρομάτης παρουσιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του:

«Τα τελευταία χρόνια η αδυναμία και η ανικανότητα της δημοτική αρχής οδήγησε πολλά προβλήματα –όπως για παράδειγμα τη αποκομιδή των απορριμμάτων- στα όρια τους, με επακόλουθο την υποβάθμιση της ζωής στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου σε βαθμό απελπιστικό. Όπως φαίνεται στο πρόγραμμα υπάρχουν λύσεις, μόνο που απαιτούν επιμονή, μελέτη, σύστημα, προγραμματισμό και υψηλή αίσθηση του δημοσίου συμφέροντος. Στοιχεία που λείπουν εντελώς από τη σημερινή διοίκηση, που διακρίθηκε αποκλειστικά για την εύνοια της απέναντι σε κάποια ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα με τη στάση της απαξιώνει καθημερινά τις υπηρεσίες του δήμου και στην ουσία υπονομεύει τη διάθεση προσφοράς των εργαζομένων», έλεγε ο κ. Μαυρομάτης. Πόσο όλα αυτά άλλαξαν την τελευταία τριετία; Το ζουν καθημερινά οι δημότες του Θερμαϊκού, βλέποντας να έχει καταντήσει ο τουριστικός Δήμος τους, ο πιο βρώμικους στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και ίσως από τους πιο ακάθαρτους σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας τον τίτλο της… «σκουπιδούπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.