Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Πάλιουρας: Υπάρχει και φιλότιμο.....

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτης, ορθά πράττοντας κάτω από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόθεση της διοίκησης του Δήμου για την παραχώρηση της δημοτικής ακτής Πάλιουρα στη Μητρόπολη Καλαμαριάς δωρεάν για είκοσι ολόκληρα χρόνια, απέσυρε από το δημοτικό συμβούλιο τη σχετική πρόταση και λίγο αργότερα δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργηθεί εκεί κατασκήνωση κατηχητικών, αλλά απλώς έκανε διαβούλευση για το πώς πρέπει να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος.

Μέχρις εδώ, όλα καλά και ευτυχώς που έγκαιρα αντιλήφθηκε ο δήμαρχος το ολίσθημα στο οποίο επρόκειτο να υποπέσει η διοίκησή του. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα με τα τρία μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Επανομής, που λίγες μέρες πριν εισαχθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, έσπευσαν προθύμως να γνωμοδοτήσουν θετικά «στη δωρεάν παραχώρηση του τμήματος αγροτεμαχίου 1517 Επανομής, θέση Πάλιουρα, στην Ιερή Μητρόπολη Ν. Κρήνης & Καλαμαριάς, με την πρόθεση να δημιουργήσει κατασκηνωτικό κέντρο φιλοξενίας Νέων της Μητροπόλεως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών καθώς και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες κατά τους χειμερινούς μήνες», όπως έλεγε χαρακτηριστικά η απόφαση του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Επανομής.
Να θυμίσουμε ότι υπέρ της εκχώρησης της δημοτικής πλάζ Πάλιουρα στη Μητρόπολη, είχαν ταχθεί σ’ εκείνη τη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2017 οι τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γεώργιος Σφυρής, Φανή Δελή και Αθανάσιος Γιαμουστάρης, ενώ οι δύο τοπικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας Αντώνης Παρταλιός και Αντώνης Καζάκης, όχι μόνο ψήφισαν ΚΑΤΑ, αλλά και διατύπωσαν προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις.

Παραθέτουμε στη συνέχεια απόσπασμα του πρακτικού εκείνης της συνεδρίασης και μένουμε με το ερώτημα αν κάποιος έχει την ευθιξία και το φιλότιμο να παραιτηθεί μετά το «άδειασμα» αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.