Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Βέλγοι μαθητές θα φιλοξενηθούν στην Επανομή

Βέλγοι μαθητές θα φιλοξενηθούν στην Επανομή, την περίοδο από 26 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου από οικογένειες Επανομιτών συμμαθητών τους, παρακολουθώντας πλούσιες  εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν ειδικά για την θεματική του «Βυζαντίου», στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Για έβδομη συνεχή χρονιά το Γυμνάσιο Επανομής συμμετέχει με ιδιαίτερη επιτυχία στο  πρόγραμμα EURODYSSEE με  την συμμετοχή 13 μαθητών της Γ’ τάξης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και 27 χρόνια από το Σχολείο St Joseph στην μικρή πόλη του Βελγίου CINEY. Το πρόγραμμα διαρκεί μια εβδομάδα με φιλοξενία των μαθητών σε οικογένειες μαθητών του Σχολείου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ομάδες μαθητών από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (Βέλγιο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πολωμία, Σλοβακία, Σουηδία, Ρουμανία, Ουγγαρία).
Η φιλοσοφία του προγράμματος είναι εμπνευσμένη από το πνεύμα των Αρχαίων Ελλήνων οι οποίοι πίστευαν ότι ανακαλύπτεις την ψυχή μιας χώρας, όταν έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους που την κατοικούν. Χάρη στο πρόγραμμα αυτό νέοι από διαφορετικές χώρες έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, γνωρίζουν άλ λους πολιτισμούς και παραδόσεις, συμμετέχουν σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βιώνουν την καθημερινότητα μιας άλλης οικογένειας και έτσι τους ανοίγονται ορίζοντες σε μια Ευρώπη που στο μέλλον θα αποτελέσουν τους ενεργούς πολίτες της.
Το θέμα της φετινής EURODYSSEE ήταν «Ο Μεσαίωνας» και οι μαθητές του Γυμνασίου Επανομής εντυπωσίασαν με την πολύ επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση του παραμυθιού του «Νεκρού αδελφού». Η εβδομαδιαία παραμονή τους στο Βέλγιο συνοδεύτηκε από ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχεδιασμένες στη θεματική του Μεσαίωνα. Οι Βέλγοι μαθητές θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των Ελλήνων συμμαθητών τους  στην Επανομή την περίοδο από 26/06 έως 03/07 και θα ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που σχεδιάστηκε από το Γυμνάσιο Επανομής ειδικά για την θεματική του «Βυζαντίου».

Το Γυμνάσιο Επανομής ευχαριστεί θερμά για την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση τις οικογένειες των μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής καθώς και όλους όσους συνέβαλαν για την επιτυχία αυτής της ανταλλαγής.

1 σχόλιο:

  1. Φιδελης Σταυρος29 Μαΐου 2013 στις 1:45 μ.μ.

    Συγχαρητηρια στο Διευθυντη, στους καθηγητες , τους γονεις και τους μαθητες του γυμνασιου της Επανομης. Παντα τετοια να γινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.