Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της χούντας και του ατυχήματος

Ενός λεπτού σιγή, τηρήθηκε κατά την έναρξη της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, μετά από πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στη μνήμη των τεσσάρων στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που σκοτώθηκαν κατά το φοβερό ατύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο στο Σαραντάπορο, αλλά και των θυμάτων της δικτατορίας της χούντας.

Όπως είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος για το δεύτερο θέμα, καθώς συμπληρώνονται πενήντα ολόκληρα χρόνια από την 21η Απριλίου 1967 και το πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών, πρέπει να τιμώνται στο διηνεκές οι νεκροί του αντιδικτατορικού αγώνα  και η θυσία τους να αποτελεί πηγή φρονηματισμού, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, προκειμένου να μην επιτραπεί η επανάληψη στο μέλλον παρόμοιων φαινομένων. Θύμισε δε ότι χιλιάδες πολίτες είχαν συλληφθεί από τη χούντα για την αντίθεσή τους στο καθεστώς, είχαν βασανιστεί, φυλακιστεί και εξοριστεί, μεταξύ των οποίων και κάποιοι δημότες του Θερμαϊκού.

Να πούμε ότι η πρόταση της «Συμπολιτείας» για να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, έγινε αμέσως αποδεκτή από τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σπύρο Αδαμίδη και όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.