Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Καμπάνια της Λ.Ε.Θ. για να μην ιδιωτικοποιηθεί το ΚΑΠΠΑ

Με αφορμή την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΚΑΠΠΑ 2000, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού ξεκινάει καμπάνια για την ενημέρωση τόσο των δημοτών του Δήμου μας και των όμορων Δήμων, όσο και φορέων ΑΜΕΑ της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ενημέρωση θα έχει αμφίδρομο χαρακτήρα, καθώς, μέσα από μια σειρά συσκέψεις στις οποίες θα προσκαλούνται εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών και φορέων ΑΜΕΑ, θα υπάρξει η δυνατότητα αυτοί να ενημερωθούν για τις θέσεις της Λαϊκής Επιτροπής, αλλά και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις, συμβάλλοντας έτσι στον γενικότερο προβληματισμό.
Ήδη, κατά την πρώτη σύσκεψη της σειράς, που διεξάχθηκε την Τρίτη 4 Απρίλη, αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός, γύρω από τις εξελίξεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον. Αίσθηση προκάλεσαν οι ομιλίες των εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Ανατολή», με έδρα το Δήμο Θερμαϊκού. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την γενικότερη κατάσταση των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους τα τελευταία χρόνια, την κατάρρευση των περισσότερων δομών υποστήριξης και την ανάγκη να βάζουν όλο και περισσότερο το χέρι στην τσέπη για δαπάνες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν από το κράτος.
Κατά τη σύσκεψη, η Γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις της για την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΚΑΠΠΑ 2000. Στην ανακοίνωση, καταγγέλλεται το καθεστώς αδιαφάνειας που χαρακτήριζε την υπόθεση από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και η συνεχής προσπάθεια να κρατηθούν οι κάτοικοι αλλά και οι ΑΜΕΑ σε άγνοια, μακριά από τις; εξελίξεις, και τις αποφάσεις που ελήφθησαν ή πρόκειται να ληφθούν. Στη συνέχεια, εξηγεί πώς το ιδεολόγημα «ο ιδιώτης θα φέρει ανάπτυξη εκεί που το κράτος αδυνατεί» είναι ψεύτικο και οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Τέλος, καλεί όλους, κατοίκους, ΑΜΕΑ, και οικογένειές τους, να μην δεχτούν άλλο την εξαπάτηση, να αντιδράσουν μέσα από τους φορείς τους, αθλητικούς, πολιτιστικούς και ΑΜΕΑ και να απαιτήσουν οργανωμένα την άμεση ανάκληση της απόφασης για μίσθωση, την αμετάκλητη διακήρυξη του δημόσιου χαρακτήρα του ΚΑΠΠΑ και προώθηση δράσεων διεκδίκησης από την κεντρική διοίκηση της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση των ημιτελών εγκαταστάσεων.

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.