Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

"Πάρτε προσωπικό για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας"

Να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες που δίνει το νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επιτρέπει τις προσλήψεις προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση ακόμη και κατά την προεκλογική περίοδο, κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" Σπύρος Κουζινόπουλος, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου, όπως υπογράμμισε, να στελεχωθεί πλήρως η Υπηρεσία Καθαριότητας και να ξεφύγει επιτέλους από τα χέρια των κάθε λογής εργολάβων.

Οι προσλήψεις αυτές στην καθαριότητα, σε συνδυασμό με τα πέντε καινούρια απορριμματοφόρα που προμηθεύτηκε τελευταία η δημοτική αρχή, μπορούν να βοηθήσουν ώστε ο Δήμος Θερμαϊκού να έχει το επόμενο διάστημα καλύτερη καθαριότητα, καθώς, η παράδοση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα, που έγινε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και συνεχίστηκε από την παρούσα, όχι μόνο δεν επέφερε βελτίωση στον τομέα αυτό, αλλά αντίθετα, συνέβαλε ώστε η περιοχή του Θερμαϊκού να γίνει από τις πιό βρώμικες του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης σημείωσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος πριν ένα χρόνο προχώρησε στην πρόσληψη 37 ατόμων, ενώ στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται για την απαραίτητη επεξεργασία μελέτη για την προμήθεια άλλων επτά νέων απορριμματοφόρων, προκειμένου μέχρι το τέλος του 2019 ο Δήμος Θερμαϊκού να διαθέτει έναν στόλο οχημάτων, ώστε η καθαριότητα να ανέλθει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Και η ΚΕΔΕ υπέρ του πολυνομοσχεδίου
Την απρόσκοπτη συνέχιση όλων των προγραμματισμένων διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου και εποχικού προσωπικού (ναυαγοσώστες, πυρασφάλεια κλπ) ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποφάσισε ομοφώνως το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε ότι οι διαδικασίες που αφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις προσωπικού θα πρέπει να υλοποιηθούν ακόμα και ανήμερα των εκλογών, καθώς πρόκειται για ανάγκες των δήμων οι οποίες πρέπει να καλυφτούν το συντομότερο δυνατό.
«Η ΚΕΔΕ είναι με τους εργαζόμενους και δεν θα διαπραγματευτεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστούν τα λειτουργικά προβλήματα στις υπηρεσίες μας. Για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Κυβέρνηση. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες ακόμα και αν είναι ανήμερα των εκλογών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.