Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

«Η Ίμβρος ανταμώνει με τη Νέα Μηχανιώνα»

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα «η Ίμβρος σήμερα ανταμώνει με τη Νέα Μηχανιώνα», θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δήμου Θερμαϊκού και της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας – Θράκης, αυτό το Σάββατο 30 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Γυμνασίου της Ν. Μηχανιώνας, με ώρα έναρξης τις 19.00.

Κατά τη διάρκειά της, μέσα από ομιλίες, βιντεοπροβολές και μουσικοχορευτικά δρώμενα επιχειρείται να ξετυλιχθεί το κουβάρι της ιστορίας, να πραγματοποιηθεί μια αναδρομή στα ήθη και τα έθιμα των δύο περιοχών και να τονισθούν οι κοινές πολιτισμικές ρίζες και οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ των κατοίκων τους, πάντα με συνεκτικό στοιχείο την προσφυγιά.

Μια προσπάθεια που εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών και ξεκινάει  από την πεποίθηση ότι η μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού αποτελεί ιερό και επιβεβλημένο καθήκον, προκειμένου να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά από τον αφανισμό και να διατηρηθεί η μνήμη, γλιτώνοντας το σκοτάδι της λησμονιάς.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία με προβολή βίντεο της αρχαιολόγου Κυριακής Αλμπάνη με θέμα "οι ταφικοί τύμβοι της Αίνειας", προβολή βίντεο γγια την Ίμβρο, ομιλία του προέδρου της Ιμβριακής Ένωσης Παύλου Σταματίδη με θέμα "Η Ίμβρος σήμερα", ομιλία του δημάρρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη με θέμα "η Ίμβρος με τα μάτια ενός φίλου της Ίμβρου", χορωδία της Ιμβριακής Ένωσης, τραγούδια από τους κανταδόρους της Ίμβρου, χορός από το χορευτικό συγκρότημα της Ιμβριακής Ένωσης κ.α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.