Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Χατζηγεωργίου: "Αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΥΜΑΘ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών"

O ρόλος του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης αναβαθμίζεται μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, υπογραμμίζει η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αυγή», ενώ παράλληλα τονίζει ότι «μπροστά σε αυτό που θεωρούμε εθνικό συμφέρον δεν κάναμε εκπτώσεις».

Όπως εξηγεί, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, ο ρόλος του ΥΜΑ-Θ ενισχύεται, «διότι δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να καταδείξει τα θετικά της, αλλά να δράσει και να αποκομίσει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για τη Μακεδονία και τη Θράκη». Παράλληλα, εκτιμά ότι η Θεσσαλονίκη έχει τη δυνατότητα «να μετεξελιχθεί σε μητροπολιτικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης».
Εξάλλου, η υφυπουργός ξεκαθαρίζει: «Σέβομαι την ευαισθησία που μπορεί να έχει μια μεγάλη μερίδα πολιτών για ένα εθνικό θέμα» και επικρίνει «πρόσωπα και κόμματα που αξιοποιούν για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους τη συμφωνία λέγοντας συνεχώς ψέματα για το περιεχόμενό της».
Τέλος, προαναγγέλει επισκέψεις σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με στόχο να διερευνηθεί σε ποιους τομείς μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις και συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.