Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Οι "ανεξάρτητοι" και οι "φιλοκυβερνητικοί" στην Αυτοδιοίκηση

του Πάνου Ερμείδη
Περι Αυτοδιοίκησης ο λόγος: Όταν καταγγέλλεις την κυβέρνηση, τότε είσαι... "ανεξάρτητος".  Όταν υπερασπίζεσαι θετικές κινήσεις της, είσαι "φιλοκυβερνητικός". Τότε έβγαινες φωτογραφίες με τον Γιώργο και τον Κώστα, επιδίωκες το χρίσμα, γιατί "έτσι γινόταν". Τώρα άλλαξε η μόδα και σε μια νύχτα, έγινες ανεξάρτητος. Όταν έχεις ταυτιστεί με το μείωση μισθών=μεταρρύθμιση, σου έρχεται βαρύ να πεις καλή κουβέντα για το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων απο το 2004, το γνωστό "Φιλόδημο", που ξεπέρασε τα δυο δισ. 

Όταν κάνεις διανομή στα προϊόντα του ΤΕΒΑ , είσαι καλός και κοινωνικά ευαίσθητος. Το ότι αυτό είναι κυβερνητικό πόγραμμα, το κρύβεις. Το ότι οι εργαζόμενοι στο " βοήθεια στο σπίτι" και στις υπόλοιπες δομές, ήταν ΟΜΗΡΟΙ του κάθε δημάρχου, σας βόλευε. Το ότι και αυτό το λύνει αυτή η κυβέρνηση, μύγγα. 
Το ότι ζητούσε εν χορώ η αυτοδιοίκηση προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, ήταν.."ένα απλό αίτημα". Το ότι λύνεται, μετά απο δεκαετία και βάλε, σιγά τα λάχανα. 
Το ότι ζητούσε η αυτοδιοίκηση για χρόνια πολλά, να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να ΜΠΟΡΕΙ να γίνει η αυτοδιοίκηση μέτοχος στην ΕΥΑΘ, ήταν "αναπτυξιακός στόχος μέσα στα πλαίσια της εγγύτητας". Τώρα που αυτή η κυβέρνηση το έκανε , εσύ σφυρίζεις αδιάφορα ,και να ξέρεις οτι εσύ το πιστώνεσαι αρνητικά.  
Το ότι δεν έκανες καμμιά ενέργεια, ναι δήμαρχε για σένα μιλάω, για να ανοίξεις την πόλη σου, για την εξωστρέφεια της, για την ανάπτυξη της, αλλά περιορίστηκες, κι αυτό χωρίς επιτυχία, σε μικρά ζητήματα διαχείρισης, το χρεώνεσαι εσύ και μόνο εσύ.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ τώρα γιατί ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολίτες και δημοτικές παρατάξεις που στηρίζουν την κυβέρνηση;  ΑΝ δεν το κατάλαβες, υπάρχουν γιατί απλά, κάποιοι πρέπει να καλύψουν την ανεπάρκεια σου και να πουν στους πολίτες και στους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση, τι πραγματικά συμβαίνει . Γιατί κάποιοι λένε με θάρρος, ναι, δεν είμαστε "ανεξάρτητοι". Είμαστε δεσμευμένοι με μια πολιτική, που υπερασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, που θέλει να δώσει αναπτυξιακή πολιτική στον τόπο, που θέλει να προκρίνει τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, την προώθηση της αλληλέγγυας οικονομίας. Γιατί είμαστε δεσμευμένοι στην προάσπιση της δημόσιας περιουσίας και στην αξιοποίηση της προς όφελος των δημοτών. Γιατι θεωρούμε οτι έχουμε δικαίωμα στους χώρους άθλησης και πολιτισμού, στα πάρκα και στις παιδικές χαρές. Γιατί είναι δικαίωμα όλων η προσβασιμότητα σε κάθε δημόσιο χώρο. Για αυτά κύριε δήμαρχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.