Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Έκτακτη συνεδρίααση του Δ.Σ. Θερμαϊκού για στέγαστρα

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, με δύο μόνο θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 13:00΄, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος που βρίσκεται επί της οδού Λογοθέτου 1, στους Νέους Επιβάτες,.

Το κατεπείγον της συνεδρίασης, όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, προέκυψε λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης, για ένταξη στο πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" για την προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτής της πρόσκλησης, είναι επιλέξιμη κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για την δημιουργία ή και αναβάθμιση στάσεων των δήμων (πχ. καθίσματα σταθερά ή ανακλινόμενα, φωτισμός, καλάθι αχρήστων, κ.λπ.).
Η πρόταση που υποβάλλει ο δήμος Θερμαϊκού ανέρχεται στο ποσό των 79.484 ευρώ. Και δεδομένου ότι το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει για κάθε πρόταση που θα ενταχθεί στο "Φιλόδημο" το ποσό των 50.000 ευρώ, τα υπόλοιπα 29.484 ευρώ θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους.
Αναλυτικά τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
-ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου (άρθρο 67, παρ. 5 του Ν. 3852/2010).
Εισηγήτρια : Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου - κ. Ευτυχία Ζαριφέ.
-ΘΕΜΑ 2ο : Υποβολή πρότασης με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση στεγάστρων για την κατασκευή, συντήρηση & αναβάθμιση στάσεων αστικής συγκοινωνίας του Δήμου Θερμαϊκού», στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στην Πρόσκληση V με τίτλο «Προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού των δήμων της χώρας».
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών - κ. Χρήστος Βογιατζής.
-ΘΕΜΑ 3ο : Α΄ κατανομή ποσού 139.100,00 ευρώ από τους Κ.Α.Π. για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων, οικονομικού έτους 2020.
Εισηγήτρια : Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος - κ. Σοφία Ζηφκοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.