Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Χρ. Γιαννούλης: "Να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ως εθνικό ζήτημα"

του Χρήστου Γιαννούλη*
Το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται με παλινωδίες, ψέματα και υποσχέσεις. Έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ως εθνικό ζήτημα και όχι ως κομματικό. Η δημαγωγία, τα ψέματα, η παρελκυστική πολιτική, η ανέξοδη ρητορεία και οι μεγάλες υποσχέσεις δημιουργούν τοξικές καταστάσεις. Ας αναλογιστούν οι πολίτες ποιος μπαίνει σε αυτό το κάδρο.

Μέσα σε επτά μήνες αλλάξανε τρεις υπουργούς, δύο στρατηγούς, αλλάξανε το θεσμικό πλαίσιο για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αποσυμφόρηση των νησιών γιατί αντιδρούν οι ομογάλακτοι της δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμούν πρόσφυγες στα «βιλαέτια» τους. Είναι πρωτοφανές πως αυτή η κυβέρνηση κατάφερε μέσα σε επτά μήνες να απογυμνωθεί και να φανεί το απόλυτο κενό σε σχέση με τον πολιτικό της σχεδιασμό.
Είναι διαφορετικό να χρησιμοποιείς τα ΜΑΤ και διαφορετικό να μετατρέπεις τα ΜΑΤ σε μονάδα κρούσης υπερβολικής βίας. Μπορείτε να μου πείτε γιατί ψέκασαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με χημικά στα μάτια; Τον κ. Μιχαϊλίδη και τον κ. Μπουρνούς, κινδύνευε η δύναμη των χιλιάδων ανδρών των ΜΑΤ από αυτούς; Είναι μια προσπάθεια να προκαλέσουν τρόμο, πανικό και φόβο για να μην υπάρξει διαμαρτυρία για αυτό για αυτό που είπα προς όλους μας, ότι η δημαγωγία δημιουργεί τοξικές καταστάσεις. 
Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα αλλά με ισχυρή δόση αυτοκριτικής, στην οποία έχει δυσανεξία η ΝΔ. Έχει αποδείξει ότι δεν θέλει να παραδεχθεί ότι δεν έχουν γεννηθεί με το μαγικό χάρισμα όπως είχε πει η Άντζελα Δημητρίου "των ασφάλτων". Τα λάθη όταν αποδεικνύεται ότι η πρόθεση είναι καλή συγχωρούνται από την κοινωνία και τους πολίτες. 

*Ο Χρήστος Γιαννούλης είναι βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.