Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Αποχαιρετάμε τον αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα Αντώνη Γούλα


Σε ηλικία 73 χρόνων έφυγε σήμερα από τη ζωή ο αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα στη Θεσσαλονίκη, Αντώνης Γούλας. 
Ο Αντώνης Γούλας καταδικάστηκε το Δεκέμβριο του 1968 από το Έκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης σε 18,5 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή του στην αντιδικτατορική οργάνωση ΚΙΝΗΜΑ 29ης ΜΑΪΟΥ.

Κρατήθηκε στις φυλακές του Γεντί Κουλέ, της Αίγινας και της Κέρκυρας και αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 1973 με τη γενική αμνηστία.

Μιλώντας πριν από χρόνια σε εκπομπή της ΕΡΤ3 για τη δικτατορία των συνταγματαρχών είχε πει για τις συνθήκες σύλληψης και καταδίκης του:

"Είμασταν μια ομάδα νέων και στο σπίτι που μέναμε τότε, κρύωβαμε διάφορους παράνομους όπως ήταν ο Μιχάλης Σπυριδάκης και ο Αργύρης Μπάρας. Την ομάδα μας αποτελούσαν οι Γιάννης Κυριακίδης, Νίκος Χλωρός, εγώ, ο Τάσος Τάντσης και ο Επαμεινώνδας Όχουνος. Φτιάχναμε τρικ που τα ρίχναμε παράνομα μέχρις ότου συλληφθήκαμε και καταδικαστήκαμε από το στρατοδικείο της χούντας σε περισσότερα χρόνια από ότι ήταν η ηλικία μας. Το Νίκο Χλωρό, που υπηρετούσε τότε στρατιώτης, τον φέρανε στο στρατοδικείο σαν μάρτυρα κατηγορίας. Εκείνος, από μάρτυρας κατηγορίας, έγινε μάρτυρας υπεράσπισης και κατήγορος κατά της χούντας. Το αποτέλεσμα ήταν να τον πιάσουν την ίδια μέρα και να τον καταδικάσουν. Από εκείνη την περιπέτεια κλονίστηκε τόσο πολύ η υγεία του που το πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή το 1979".

Οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες του Αντώνη Γούλα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.