Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ενίσχυση των βιβλιοσυλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού ενισχύθηκε σε βιβλία μετά από μια αξιόλογη δωρεά που έγινε από το Κ.Ι.Κ.Π.Ε.και το Future Library. H δωρεά αυτή, όπως αναφέρει το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού,  προικίζει τις βιβλιοσυλλογές της Βιβλιοθήκης με βιβλία διαλεχτά και ξεχωριστά από άποψη θεματολογίας και ποιοτικού περιεχομένου.

Επιπλέον, ενισχύει το στόχο της Βιβλιοθήκης να παραμένει μια πλούσια και συνάμα δημιουργική πηγή γνώσης για όλους. Τέτοιες κινήσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, αποτελούν πολύτιμη βοήθεια στη λειτουργία των Βιβλιοθηκών και δίνουν δύναμη για τη συνέχιση του έργου τους.

Τους επόμενους μήνες θα διοργανωθεί από τις Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντολογικές , Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες (ΔΗΠΠΑΚΥΘ) του Δήμου Θερμαϊκού παρουσίαση της δωρεάς στο πλαίσιο της συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων.

Αναφέρουμε κάποιους ενδεικτικούς τίτλους από τη δωρεά:

-Τι πάθος ατελείωτο, Θωμάς Κοροβίνης

-Το μάγουλο της Παναγίας, Παντελής Μπουκάλας

-Sapiens, μια εικονογραφημένη ιστορία, Yuval Noah Harari

-Φουστανέλες και χλαμύδες, Χριστίνα Κουλούρη

-Η Ελλάδα των ονείρων, Στέλιος Ράμφος

-Ανθοδέσμη για τη Μεγάλη Εβδομάδα, Σταύρος Ζουμπουλάκης

-Το πολιτικό στη σκιά της πανδημίας, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

-O Ζογκ και οι ιπτάμενοι γιατροί, Julia Donaldson

-Ο γευστικός πολιτισμός των Ρωμιών της Πόλης και της Μικράς Ασίας, Σούλα Μπόζη

-Ταξίδι στο βασίλειο της φαντασίας: Αναζητώντας τα εφτά φυλαχτά, Τζερόνιμο Στίλτον


Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου

Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988. Σκοποί του είναι η προσφορά κοινωνικού έργου και η ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, η υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων, κυρίως μέσω της αξιοποίησης των Συλλογών και των Αρχείων που διαθέτει το Ίδρυμα και της δημόσιας προβολής τους στο ενδιαφερόμενο κοινό καθώς και η υποστήριξη μακροπρόθεσμων δράσεων στον ευρύτερο εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα σε συνεργασία με συναφείς φορείς και ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.