Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Έγκλημα, το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας

Μόνο ως έγκλημα χωρίς κανένα ελαφρυντικό, μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας για το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, γεγονός που οδηγεί ακόμη παραπέρα στην αποδυνάμωση της παρεχόμενης περίθαλψης στους κατοίκους του νομού Πέλλας, καθώς, εκτός των άλλων η παθολογική και η μαιευτική-γυναικολογική κλινική του ίδιου νοσοκομείου συγχωνεύονται με τα αντίστοιχα τμήματα των Γιαννιτσών. 

Έτσι λοιπόν, σε μία εποχή που ο κορωνοϊός καλπάζει και πάλι, μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για κλείσιμο νοσοκομείων μέσω συγχώνευσης τμημάτων και κλινικών. Υπενθυμίζεται ότι πέντε μήνες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι «έχουμε περισσότερα περιφερειακά νοσοκομεία από όσα θα έπρεπε».

Το πρώτο βήμα γίνεται με το κλείσιμο της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας, που όπως επισημαίνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι είναι ψευδές το αφήγημα των Διοικήσεων, της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, ότι για το κλείσιμο της ΜΕΘ της Έδεσσας ευθύνονται οι παραιτήσεις των γιατρών.

Την ίδια ώρα, «η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γιαννιτσών καταρρέει από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για 20 συνεχόμενους μήνες, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού» σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του νομού.

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επίταξε με χιλιάδες ευρώ ιδιωτικές κλινικές ημετέρων, αφήνοντας στη γύμνια τους τα δημόσια νοσοκομεία και οδηγώντας στην εξόντωση τους ήρωες εργαζομένους στα νοσοκομεία πέρα από τα μέγιστα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

«Την ώρα που εμείς ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούσαμε νέους αξονικούς τομογράφους και στα δυο νοσοκομειακά κτίρια σε Έδεσσα και Γιαννιτσά, η άριστη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποφασίζει και διατάσσει τον θάνατο της δημόσιας παροχής υγείας στον λαό» σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.