Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Στερνό αντίο στη Μαρία Αγαθαγγελίδου

Στερνό αντίο και από μας σε μία εξαιρετική γυναίκα, υπόδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, συνέπειας και αγώνα, τη δημοτική σύμβουλο Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» Μαρία Αγαθαγγελίδου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολυετή σκληρή μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 75 χρόνων.

Η Μαρία Αγαθαγγελίδου γεννημένη στη Δράμα το 1946,  από τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά καθώς πίστευε ότι όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε έναν κοινωνικά δίκαιο κόσμο και αυτό το «πιστεύω» της υπηρέτησε μέχρι το τέλος.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ και υπηρέτησε με συνέπεια τη Δημόσια Εκπαίδευση. Παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με το συνδικαλισμό διεκδικώντας τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου καθώς και τη προστασία της δημόσιας εκπαίδευσης. Ως άνθρωπος που αγαπούσε τον πολιτισμό ενεπλάκη με αυτόν στο χώρο του σχολείου αλλά και της πόλης.

Από το 1989 ως το 1994 ήταν αποσπασμένη στο ελληνικό σχολεία στην Τρίπολη της Λιβύης και αξιοποίησε τη θέση της ξεκίνησε μία ιστορική έρευνα, η οποία εξελίχθηκε σε διδακτορική διατριβή με θέμα τον Ελληνισμό της Βόρειας Αφρικής. Την περίοδο από το 2002 ως το 2004 υπηρέτησε ως συντονίστρια για τα σχολεία ελληνικής γλώσσας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα που συνδέουν το περιβάλλον με την τοπική ιστορία στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. στην Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Μακεδονίας, μέλος της Επιτροπής Εορτασμού απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί καθώς και στην Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση.


Συλλυπητήριο του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Η Μαρία Αγαθαγγελίδου ήταν δραστήριο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Ο.Μ. Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης. Διακρινόταν για την ευγένεια, το ήθος, την ευρυμάθεια και την αγωνιστικότητά της.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του αποχαιρετά την αγαπημένη συντρόφισσα, Μαρία Αγαθαγγελίδου και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά της.


Η δημοτική παράταξη της Κατερίνας Νοτοπούλου

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» αποχαιρετά τη δική της δημοτική σύμβουλο Μαρία Αγαθαγγελίδου και εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη για το χαμό της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης «η Μαρία ήταν δίκαιη και δυνατή,  ξεχώριζε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την καλοσύνη της και παρέμεινε αγωνίστρια μέχρι την τελευταία στιγμή. Εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, Ψυχή και δύναμη για τη δημοτική μας ομάδα,αρχικά με την παράταξη Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη και στη συνέχεια με την παράταξή μας Θεσσαλονίκη Μαζί, η Μαρία ήταν παρούσα στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, συμβάλλοντας με κάθε τρόπο στην επίλυσή τους, υπερβάλλοντας μάλιστα εαυτόν κατά τη διάρκεια των επίπονων θεραπειών της».


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας 

«Συγκλονισμένος» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, σε δήλωσή του για το θάνατο της δημοτικής συμβούλου, Μαρίας Αγαθαγγελίδου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους της. Αναλυτικά, η δήλωση του:

Πληροφορήθηκα μόλις τον θάνατο της Μαρίας Αγαθαγγελίδου, εν ενεργεία δημοτικής συμβούλου στο Δήμο Θεσσαλονίκης και είμαι συγκλονισμένος. Ήταν άνθρωπος της εκπαίδευσης, με ευαισθησίες και μακροχρόνια  προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Έδωσε με αξιοπρέπεια πολυετή μάχη για την υγεία της. Θα μας λείψει από τις αίθουσες των Συμβουλίων, από τις συναντήσεις και τις δράσεις μας. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.