Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Ανοιχτή επιστολή προς τους δημοτικούς συμβούλους Θερμαϊκού

Ανοιχτή επιστολή προς τους  33 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού απευθύναμε σήμερα το πρωί, καλώντας τους στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να μην συναινέσουν στο ανοσιούργημα που πάει να συντελεστεί και να μην βάλουν τις υπογραφές τους στα εκτρωματικά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και την κοπή των περισσότερων απο τα 2.500 δέντρα που υπάρχουν εκεί. Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

τους δημοτικούς συμβούλους Δήμου ΘερμαΪκού,

Αγαπητοί πρώην συνάδελφοι,

Σας είναι ίσως γνωστοί οι αγώνες που δώσαμε την προηγούμενη πενταετία 2014-2019 για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας, για την ανάπτυξη του δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου μας, για τη βελτίωση των δημοτικών υπηρεσιών, αντί της παραχώρησής τους σε εργολάβους. Υπήρξαν από τότε φωνές που υποστήριζαν ότι πρέπει να δοθούν όλα (δημοτική περιουσία, ελεύθεροι χώροι, δημοτικές υπηρεσίες κ.α.) σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε σημείο που δεν κρατήθηκα τότε, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συμπολιτεία ΘερμαΪκού" και σε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρατήρησα δημόσια στον εκφραστή αυτών των απόψεων ότι αν μπορούσε ο ίδιος, θα ξεπουλούσε ακόμη και το Δημαρχείο, μετατρέποντάς το σε γραφείο Ρέαλ Εστέϊτ.

Δυστυχώς ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε σήμερα να επιβεβαιώνονται εκείνοι οι φόβοι. Δεν θα αναφερθώ στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου και την παραχώρησή τους σε μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό που καίει τους συνδημότες μας σήμερα, είναι το μεγάλο έγκλημα που πάει να συντελεστεί με το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας. Θα το επιτρέψετε; Θα βάλετε τις υπογραφές σας κάτω από το ανοσιούργημα στο οποίο προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ με την παρότρυνση του εμπνευστή της καταστροφής του χώρου;

Σκεφθείτε έστω για μία στιγμή τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την τσιμεντοποίηση:

-Για τα παιδιά και τα εγγόνια σας που δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του κάμπινγκ για να κολυμπήσουν και να ψυχαγωγηθούν.

-Για τους υπόλοιπους συνδημότες μας που θα στερηθούν τη δυνατότητα να περάσει ο χώρος στη δικαιοδοσία του Δήμου μας προκειμένουυ να αξιοποιηθεί το κάμπινγκ προς όφελος των συνδημοτών μας με την ανάπτυξη εκεί πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δρατηριοτήτων.

Αναλογισθείτε το κακό που πάει να γίνει και αρνηθείτε να ακολουθήσετε την παραταξιακή γραμμή που επιχειρείται να σας επιβληθεί σε μία διαδικασία η οποία είναι έξω από κάθε κανόνα δικαίου και ηθικής. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Οι συνδημότες μας σε διαφορετική περίπτωση θα σας κρίνουν πολύ αυστηρά.

Σπύρος Κουζινόπουλος

πρώην δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού 2014-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.