Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

H ΕΣΗΕΜΘ καταγγέλει υποβάθμιση της ΕΡΤ3

 Επιμένει στην περιθωριοποίηση της ΕΡΤ3 η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ , καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Την τελευταία τουλάχιστον τριετία η κεντρική διοίκηση της ΕΡΤ υποβαθμίζει διαρκώς το ρόλου της ΕΡΤ3 από την κεντρική ΕΡΤ, με συνέπεια το τρίτο κρατικό κανάλι να λειτουργεί πλέον χωρίς αποφασιστικό ρόλο της τοπικής δημοσιογραφικής ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ έχει ως εξής:

Σε πρόσφατη αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ3, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ Κ. Ζούλας επαλήθευσε δυστυχώς τις διαπιστώσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ για τον ρόλο που επιφυλάσσει στον τρίτο σταθμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνομιλίες του με συντάκτες που ήταν παρόντες (και όχι με το σύνολο των εργαζόμενων, που δεν είχαν ειδοποιηθεί για την επίσκεψή του), ο κ. Ζούλας επέμεινε στην κεντρική διαχείριση του ενημερωτικού προγράμματος από την Αθήνα, χωρίς την αξιοποίηση συντακτών της ΕΡΤ3 ακόμη και όταν πολιτικοί αρχηγοί επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υλοποίηση αποφάσεων για τις οποίες η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει διατυπώσει ενστάσεις. Μεταξύ αυτών η χρήση  μονομελών συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων (ENG1) για την κάλυψη των ειδησεογραφικών της αναγκών, και ο περιορισμός των διανυκτερεύσεων σε εκτός έδρας αποστολές.

Επίσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την ανησυχία του για την πρόσφατη αιφνιδιαστική απομάκρυνση της συναδέλφου Κατερίνας Τσαβέα από την αρχισυνταξία του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, παρά τα θετικά σχόλια της διεύθυνσης για την ποιότητα της δουλειάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.