Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

To έγκλημα συντελέστηκε: Στον Μελισσανίδη το κάμπινγκ έναντι 19,5 εκατ. ευρώ


Το σχεδιαζόμενο εδώ και καιρό έγκλημα για το ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας συντελέστηκε καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι ο υπέροχος αυτός χώρος, προνομιακό φιλέτο και στολίδι για όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη πηγαίνει στην κατοχή της  εταιρείας MATENISA TRADING CO. LTD, συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, έναντι του ποσού των 19,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ η αξιοποίηση του ακινήτου θα έχει δήθεν "πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία" καθώς οι παρεμβάσεις που θα γίνουν "σε συνδυασμό με την οριοθετημένη δασική περιοχή, περίπου 23.000 τ.μ., δημιουργούν σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην περιοχή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ενώ η αξιοποίηση του ακινήτου θα συμβάλλει στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου", συμπληρώνει το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι ευθύνες της προηγούμενης υπό τον Γ. Τσαμασλή διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, που άνοιξε την κερκόπορτα για να ξεκινήσει η διαδικασία, καθώς και της σημερινής υπό τον Θεόδωρο Τζέκο που δεν έκανε το παραμικρό για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη είναι τεράστιες, κάτι που θα το έχουν υπόψη τους οι δημότες του Θερμαϊκού. 

Είχε προηγηθεί στις 23 Ιουλίου η διενέργεια ηλεκτρονικής δημοπρασίας (E-Auction) για την υποβολή βελτιωμένων προσφορών από τα τρία επενδυτικά σχήματα (MATENISA TRADING CO. LTD, INNOVATION AND DEVELOPMENT M.A.E. και Αντώνιος Υάκινθος), τα οποία είχαν υποβάλει προσφορές στις 13 Ιουνίου 2024 για την αξιοποίηση του ακινήτου, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού που εκκίνησε το ΤΑΙΠΕΔ στις 11 Μαρτίου 2024. Η ηλεκτρονική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας SAP Ariba Sourcing, την οποία διαχειρίζεται η Eurobank Holdings.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η τελική προσφορά, η οποία ανήλθε σε 19,5 εκατ. ευρώ, είναι αυξημένη κατά 140,7% σε σχέση με την αρχική υψηλότερη προσφορά ύψους 8,1 εκατ. ευρώ που αποτέλεσε την τιμή εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Μετά την προσκόμιση της Εγγυητικής Επιστολής και των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών από τον Επιλέξιμο Επενδυτή, θα γίνει η ανακήρυξη Πλειοδότη και θα ακολουθήσει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Συμπεριλαμβανομένου του ακινήτου «Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας» το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, έχει αξιοποιήσει συνολικά 98 ακίνητα, με μεμονωμένους διαγωνισμούς και τις μεθόδους της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (E-Auction) και της πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and leaseback). «Τα έσοδα από την αξιοποίηση των ακινήτων υπερβαίνουν τα 1,62 δισ. ευρώ, ενώ το συνολικό όφελος είναι αισθητά υψηλότερο με την κινητοποίηση πολλαπλάσιων κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδύσεων οι οποίες λειτουργούν ως κινητήρια δύναμη για την περιφερειακή ανάπτυξη», καταλήγει το Ταμείο.

ΠΗΓΗ: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.