Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μη πετάτε σκουπίδια και μπάζα στους μπλε κάδους

Σοβαρό πρόβλημα, δημιουργεί η απερισκεψία πολλών συνδημοτών μας, οι οποίοι πετάνε σκουπίδια και μπάζα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, με συνέπεια ο δήμος Θερμαϊκού να βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, ενώ και οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ αντιμετωπίζουν εξ αιτίας αυτού σοβαρούς κινδύνους στην υγεία τους.
Κατόπιν αυτού ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, Κώστας Βογιατζής, με επιστολή που απηύθυνε, παρακαλεί τους συμπολίτες μας να μην πετάνε οικιακά απορρίμματα και μπάζα στους μπλέ κάδους της ανακύκλωσης.
Η επιστολή του αντιδημάρχου έχει ως εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να τοποθετούνται οικιακά απορρίμματα και άλλα ακατάλληλα υλικά (μπάζα, τσιμεντόλιθοι κ.α.) στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κρίνονται ακατάλληλα τα φορτία του δήμου Θερμαϊκού από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.).
Τα ακατάλληλα φορτία αποτελούν μέγιστο κίνδυνο όχι μόνο για την υγεία των εργαζομένων στα συνεργεία συλλογής του δήμου, αλλά δυσχεραίνουν όλη τη διαδικασία και αχρηστεύουν το υλικό ανακύκλωσης του δήμου Θερμαϊκου, καθώς και των άλλων δήμων κατά την απόθεσή τους στο Κ.Δ.Α.Υ.
Στα πλαίσια της ορθής λειτουργίας όλων των προγραμμάτων ανακύκλωσης του δήμου μας, παρακαλούνται όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού να μην πετούν κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.
Στους «ΜΠΛΕ» κάδους οι δημότες μπορούν να απορρίπτουν άδειες και καθαρές (αφού πρώτα τις ξεπλύνουν) τις εξής συσκευασίες:
  -χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια από ζάχαρη, απορρυπαντικά, χυμούς, γάλα, ηλεκτρικές συσκευές κ.α., αφού πρώτα τις συμπιέσουν και τις δέσουν καλά.
  -αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κ.α.
  -γυάλινες συσκευασίες από νερό, γάλα, αλκοολούχα ποτά, βαζάκια τροφίμων κ.α.
  -πλαστικές συσκευασίες από μπουκάλια νερού, αναψυκτικά, λάδι, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, απορρυπαντικά, πλαστικές σακούλες κ.α.
  -λευκοσιδηρές συσκευασίες από γάλα εβαπορέ, καφέ, ζωοτροφές, τοματοπολτό κλπ
καθώς και
  -έντυπο χαρτί (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.