Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Απαξίωση του πολιτικού συστήματος και κατακρήμνιση ΠΑΣΟΚ δείχνει νέο γκάλοπ


Το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται, το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται και ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο ναδίρ της δημοτικότητάς όπως έδειξε δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι».

Η δημοσκόπηση ήταν πανελλαδική και διεξήχθη από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου του 2011 σε δείγμα 1015 ατόμων, ενώ το τυπικό στατιστικό σφάλμα υπολογίζεται σε +/- 3,2%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί το οικονομικό ως το μεγαλύτερο πρόβλημα και το 34% εκτιμά ότι είναι η ανεργία, ενώ το 17% πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας.
Σημαντικό εύρημα είναι ότι το 73% πιστεύει ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και η Ν.Δ. σε περίπτωση που ήταν κυβέρνηση δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας. Επίσης στην ίδια ερώτηση που υποβλήθηκαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, δηλαδή για το ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ. συγκέντρωσαν το ίδιο ποσοστό που φτάνει στο 11%.
Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει το 31,5% , το ΠΑΣΟΚ το 22,5%, το ΚΚΕ 10,5%, το ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, το ΛΑΟΣ, 9%, οι Οικολόγοι 3%, η Δημοκρατική Αριστερά 5% και η Δημοκρατική Συμμαχία 2%. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνουν αυτοί που δηλώνουν ότι θα απέχουν, ποσοστό που ανέρχεται στο 34%.
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αυτά διαμορφώνονται ως εξής: Για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το 73% έχει αρνητική γνώμη έναντι του 23% που εξακολουθεί να τον βλέπει θετικά. Πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης με το ποσοστό αυτών που έχουν θετική γνώμη γι΄αυτόν να ανέρχεται στο 38% έναντι ποσοστού της τάξεως του 57% που έχει αντίθετη άποψη. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με το 36% των ερωτηθέντων να εκφράζει θετική άποψη έναντι του 59% που έχει αρνητική άποψη. Για τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Αντώνη Σαμαρά το ποσοστό που εκφράζει θετική άποψη ανέρχεται στο 35% και το 59% εκφράζει αρνητική άποψη γι΄αυτόν. Τέλος η Αλέκα Παπαρήγα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ συγκεντρώνει το ποσοστό του 23% αυτών που έχουν θετική άποψη έναντι του 73%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.