Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τρομερές ελλείψεις στις ΑΕΝ της χώρας


Από παλαιότερη κινητοποίηση σπουδαστών των ΑΕΝ της χώρας

Tρομερές ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία σε όλες τις ακαδημίες εμπορικού ναυτικού έχουν παρουσιαστεί και φέτος, όπως αναφέρεται στο site http://www.aen.uphero.com, το οποίο δημιούργησαν σπουδαστές των ΑΕΝ Πλοιάρχων. Όπου επίσης προστίθεται η δικαιολογημένη απορία πως θέλουμε να έχουμε την πρώτη ναυτιλία στον κόσμο ενώ ταυτόχρονα ο βασικός πυλώνας της βρίσκεται σε πλήρης αποσύνθεση.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν έντονα οι σπουδαστές των ΑΕΝ, τα είδαμε να ξεπροβάλλουν έντονα και κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, όταν οι "φωστήρες" του αρμόδιου υπουργείου αποφάσισαν ξαφνικά να κλείσουν τις σχολές ΑΕΝ στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς έκριναν όψιμα ότι τα κτίρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στατικότητας. Χωρίς να ξεχωρίζουν ότι τα περισσότερα από τα κτίρια είναι κατάλληλα και γιαυτό το λόγο εξακολουθούν κάποια να χρησιμοποιούνται και ως κατοικίες του διοικητικού και διδακτικού προσωπικού.
Ας δούμε όμως τι άλλο προσθέτουν στο site τους οι σπουδαστές Πλοίαρχοι: 
"Βέβαια η σαπίλα που επικρατεί σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας δεν θα μπορούσε να μην συμπαρασύρει και το κομμάτι της ναυτιλίας. Εκτός όλων αυτών με μεγάλη στεναχώρια παρατηρήσαμε ειδικά στην ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ πολλές σπουδάστριες κυρίως δευτεροετείς να έρχονται και να ξεγράφονται από την σχολή επειδή δεν βρήκαν καράβι για να πραγματοποίησουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι, άραγε αυτά τα προβλήματα η σημερινή ηγεσία του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας δεν τα γνωρίζει; Η ομάδα μας μέσω και του site αυτού αλλά και μέσω του forum θα επιμείνουμε πολύ σε αυτό το ζήτημα μέχρι την οριστική δικαίωση των κοριτσιών. Οποιαδήποτε γνώμη προς ανάρτηση στο forum είναι ευπρόσδεκτη μέσω του email aenploiarxon@gmail.com"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.