Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Επιτροπή Μηχανικών του υπουργείου Ναυτιλίας έρχεται για να εξετάσει τα κτίρια της ΑΕΝ


Χώροι όπως αυτός των Σωστικών Μέσων θα μπορούσαν να
συνεχίσουν να λειτουργούν και τα μαθήματα να γίνονται αλλού.

Επιτροπή Μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας, έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να εξετάσει τα κτίρια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, προκειμένου να δει, με βάση και την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, μήπως κάποια από τα κτίρια της ΑΕΝ, κυρίως οι χώροι των εργαστηρίων, μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Νικόλαος Λίτινας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά το βράδυ της Δευτέρας με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή. Ενώ παράλληλα τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη βοήθεια που παρασχέθηκε από το δήμο στην εξεύρεση των χώρων όπου θα αρχίσουν προσωρινά από την προσεχή Δευτέρα τα μαθήματα των τριών Σχολών της Ακαδημίας.
Όπως ήδη γράψαμε στο «Φάρο του Θερμαϊκού», μέχρι την επισκευή των κτιρίων της ΑΕΝ, οι σχολές θα λειτουργήσουν ως εξής:
-Η Σχολή Πλοιάρχων στο σχολικό συγκρότημα των γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας
-Η Σχολή Μηχανικών στο κτίριο της ΕΠΑΛ Επανομής
-Η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στο Καψαλάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν.Μηχανιώνας.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού ζήτησε από τον κ. Λίτινα την επίσπευση τω ν εργασιών αποκατάστασης των κτιρίων της ΑΕΝ Μακεδονίας, καθώς επίσης την  αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης και σίτισης των οικότροφων σπουδαστών, καθώς υπό τις συνθήκες της κρίσης και της ανέχειας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να επωμισθούν οι οικογένειες των σπουδαστών τα έξοδα στέγασης και σίτισης.
 Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία των σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας, που τον επισκέφθηκε χτες Δευτέρα στο γραφείο του, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας δεσμεύτηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιευθεί και η προκήρυξη για την πρόσληψη των ωρομίσθιων καθηγητών, καθώς χωρίς αυτούς είναι αδύνατο να λειτουργήσουν οι τρεις Σχολές της Ακαδημίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.