Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες λειτουργίας της ΑΕΝ στους Δήμους", λέει το ΚΚΕ

Από την παράσταση που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στον Πειραιά, έξω από τη
 Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας, αντιπροσωπεία σπουδαστων ΑΕΝ Μακεδονίας
Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει την ευθύνη για τη λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στις πλάτες της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνει με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεόδωρος Ιγνατιάδης. Ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς να πουν για τα μέτρα που θα πάρουν ώστε να επιλυθούν τα κτιριακά προβλήματα, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές, προκειμένου να λειτουργήσει σύντομα η ΑΕΝ στη Νέα Μηχανιώνα.

 Στο κείμενο της Ερώτησης, που απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών, αναφέρεται:
«Επειτα από σχετική απόφαση του υπουργού Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αναστέλλεται η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας στη Νέα Μηχανιώνα, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα των κτιρίων της, λίγες μέρες πριν να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση μεταφέρει ουσιαστικά την ευθύνη για τη λειτουργία της δεύτερης μεγαλύτερης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (σε αυτή φοιτούν περίπου 800 σπουδαστές) στην Τοπική Διοίκηση, αφού καλεί τους φορείς να βρουν εναλλακτικές λύσεις για τη λειτουργία της μέσα σε ένα μήνα. Εφόσον μέσα στο διάστημα αυτό δεν βρεθεί λύση, οι σπουδαστές αναγκαστικά θα μεταφερθούν σε άλλες Ακαδημίες ανά τη χώρα, επιβαρύνοντας έτσι ακόμα πιο πολύ τη λαϊκή οικογένεια, τη στιγμή μάλιστα που συνθλίβεται από τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης.
Σοβαρές επίσης επιπτώσεις θα δημιουργηθούν και στους εκπαιδευτικούς (μόνιμο και ωρομίσθιο προσωπικό) και στις οικογένειές τους.
Τα όποια κτιριακά προβλήματα, οι ελλείψεις σε καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή είναι αποτελέσματα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης της ναυτικής εκπαίδευσης, με στόχο την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίησή της προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε περικοπή κατά 35% του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, από το οποίο χρηματοδοτούνται κατά 70% οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Παράλληλα, ενδεικτικό στοιχείο της εγκατάλειψής τους από το κράτος αποτελεί και το γεγονός ότι οι ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών παραμένουν χωρίς διευθυντές».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τους υπουργούς: Ποιες ενέργειες και άμεσα μέτρα θα πάρουν ώστε να επιλυθούν τα κτιριακά προβλήματα, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές για να λειτουργήσει η ΑΕΝ Μακεδονίας στη Ν. Μηχανιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.