Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ρεσιτάλ παρανομιών σχετικά με το κλείσιμο της ΑΕΝ


Μήπως τελικά αλλού αποβλέπει αυτό το "αλαλούμ" με την
ΑΕΝ Μακεδονίας; Δικαίως οι σπουδαστές είναι υποψιασμένοι
Ρεσιτάλ παρανομιών, διαπράττεται καθημερινά, εδώ και δύο εβδομάδες σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας. Παρανομίες που θα έπρεπε ήδη να επισύρουν την παρέμβαση του εισαγγελέα, σε τρεις τουλάχιστον καραμπινάτες περιπτώσεις, δεδομένου ότι:

-Παρανομία 1η: Η ΑΕΝ στη Νεα Μηχανιώνα ανέστειλε τη λειτουργία της χωρίς να υπάρχει κάποιο επίσημο έγγραφο από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά με βάση μόνο κάποιο ή κάποια τηλεφωνήματα που έγιναν στον διοικητή της.
-Παρανομία 2η: Τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται στην ΑΕΝ, ενώ θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, όπως ρητά ορίζουν τόσο ο Κανονισμός Σπουδών της Σχολής όσο και ο Κανονισμός Λειτουργίας που και οι δύο έχουν εγκριθεί με κοινές υπουργικές αποφάσεις και άρα είναι νόμοι του κράτους.
-Παρανομία 3η:  Κάποια κτίρια, όπως η κατοικία του Διοικητή και τα διαμερίσματα του διοικητικού προσωπικού και των λιμενικών, ενώ έχουν χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνα, και με βάση αυτά εκδόθηκε η εντολή για την αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας, αυτά εξακολουθούν να κατοικούνται και κανείς δεν λέει ποιος ανέλαβε τη σχετική ευθύνη.
Στο μεταξύ, καμία πρωτοβουλία, δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής για την έναρξη των μαθημάτων στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, έστω και με την προσωρινή λύση της διεξαγωγής τους στα Γυμνάσια της Ν.Μηχανιώνας και στο ΕΠΑΛ της Επανομής. Και κανείς δεν γνωρίζει το λόγο που η Γενική Γραμματεία ναυτιλιακής Πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης,  Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αφήνει να περνάει πολύτιμος χρόνος, με συνέπεια να είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουν οι σπουδαστές το εξάμηνο.
Σε μία προσπάθεια να ασκήσουν πίεση στους αρμόδιους, οι σπουδαστές της ΑΕΝ κινητοποιούνται και μία πολυμελής αντιπροσωπεία τους μεταβαίνει τη νύχτα στην Αθήνα για να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών άμεσης έναρξης των μαθημάτων, αποκατάσταση των βλαβών στα κτίρια με τα λιγότερα προβλήματα, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν, καθώς επίσης και την επίλυση των προβλημάτων στέγασης και σίτισης των σπουδαστών.
Οι σπουδαστές με ένα πούλμαν θα αναχωρήσουν τα μεσάνυχτα από το χώρο της Ακαδημίας τους, ώστε το πρωί της Δευτέρας να βρίσκονται στην πρωτεύουσα, όπου θα προσπαθήσουν να συναντηθούν με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοίδη για να του εκθέσουν τα αιτήματά τους. Και στην περίπτωση που αυτός δεν τους δεχθεί, τότε να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο.
Από ότι φαίνεται, οι αρμόδιοι  του υπουργείου, είναι εγκλωβισμένοι στην βεβιασμένη απόφαση για το προσωρινό κλείσιμο της ΑΕΝ Μακεδονίας και την διακοπή των μαθημάτων, προσπαθώντας να βρουν κάποιο πρόσχημα για την επαναλειτουργία της ΑΕΝ, κάτι φυσικά που είναι καθαρά θέμα πολιτικής απόφασης.

Για περισσότερα σχετικά με την ΑΕΝ Μακεδονίας διαβάστε:

2 σχόλια:

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


    Έκληση προς τον Δήμαρχο Ν.Μηχανιώνας.
    Ασφαλώς θα αντιλαμβάνεστε κ. Δήμαρχε ότι η λύση που σας πίεσαν να προτείνετε, δηλαδή η στέγαση της σχολής να γίνει σε αίθουσες του δήμου στη Ν.Μηχανιώνα και στην Επανωμή, σημαίνει το οριστικό κλείσιμό της από του χρόνου.(Αφού δεν θα πάρει νέους σπουδαστές και καλώς δεν θα πάρει αν λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες).Η συνάντησή σας με το γραμματέα και με τους συμβούλους του υπουργού κατέληξε σε “μια τρύπα στο νερό” αφού δεν έχετε υποβάλει τίποτα εγγράφως
    Δήμαρχε! Στο θέμα αυτό έχετε όλο τον κόσμο με το μέρος σας και θα ήταν κρίμα να πάει στράφι μια τέτοια πανστρατιά γιατί κάποιοι δεν ξέρουν, δεν τολμούν ή δεν θέλουν να χειριστούν ένα θέμα.
    Xωρίς να θέλω να μπω στα οικόπεδά σας, με τα +30 χρόνια σαν δ/ντης της σχολής πλοιάρχων (συνταξιούχος τώρα) σας προτείνω ένα σχέδιο εγγράφου που νομίζω ότι πρέπει να υποβάλετε στο υπουργείο και να αφήσετε στον υπουργό την ευθύνη για την αποδοχή ή την απόρριψή του
    Πάνω κάτω κάτι τέτοιο

    Προς ΥΘΥΝΑΛ/Διέυθυνση εκπαίδευσης
    ΘΕΜΑ:Λειτουργία ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Σχετικά α)τεχνική έκθεση αυτοψίας
    β)έκθεση πραγματογνωμοσύνης
    Κοινοποιήσεις με επισυναπτόμενα
    1. Δ/ση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
    2. Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης
    3. Ένωση ελλήνων εφοπλιστών
    4. Ένωση πλοιάρχων εμπ.ναυτικού
    5. κ.λ.π

    Μετά από την συνάντηση που είχαμε με τον κ.Γ.Γ του ΥΘΥΝΑΛ και τους συμβούλους του υπουργείου για το παραπάνω θέμα προτείνουμε:
    Α)ΣΧΟΛΗ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ:Να λειτουργήσει όπως ακριβώς έχει αφού το κτήριο στο οποίο λειτουργεί δεν έχει κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις (α) και (β) ανωτέρω και ο προσομοιωτής καταστρώματος που αναφέρεται στην έκθεση (α) και χρησημεύει μόνο για την καθέλκυση μιας σωσίβιας λέμβου,έχει από έτη πάψει να λειτουργεί και η έλλειψη του αναπληρώνεται με άλλα μέσα.
    Β)ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ:Να λειτουργήσει όπως έχει σχεδόν το σύνολο των αιθουσών διδασκαλίας της σχολής (8) που είναι δυνατών να γίνουν και (10) με την σύμπτηξη γραφείων, βρίσκονται σε κτήριο που σύμφωνα με τις παραπάνω εκθέσεις δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Στο κτήριο που στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ στην παράγραφο 1.2.3 αναφέρεται ως “αίθουσες διδασκαλίας σχολής πλοιάρχων”, λειτουργούν κυρίως γραφεία και τα εργαστήρια της σχολής. Το κτήριο αυτό κατά την έκθεση του ΤΕΕ μπορεί να λειτουργεί ενώ συγχρόνως να γίνονται οι απαραίτητες επισκευές
    Γ)ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ:Να λειτουργήσουν τα εργαστήρια των μηχανικών στα κτήρια που βρίσκονται ,όπως προτείνει η μελέτη του ΤΕΕ. Οι αίθουσες των μηχανικών που βρίσκονται στον ΟΑΕ, που κατά την μελέτη του ΤΕΕ προτείνεται η παύση της
    λειτουργίας του, μπορούν να αναπληρωθούν με απογευματινή λειτουργία στις αίθουσες της σχολής πλοιάρχων
    Τέλος κ. υπουργέ σας γνωρίζουμε πως η τεχνική υπηρεσία του δήμου μας που αποτελείται από τους ________________________καθώς και της περιφέρειας της κεντρ.Μακεδονίας είναι στην διάθεση του υπουργείου σας για τη σύνταξη μελέτης επικινδυνότητας.

    Επισυνάπτονται προς κοινοποίηση
    • Τεχνική έκθεση αυτοψίας ΥΘΥΝΑΛ/ΓΔΔΥ/ΔΠΚΕ δ’Πειραια 27/05/11
    • Έκθεση πραγματογνωμοσύνης ΤΕΕ



    Καλώ τους δημοτικούς άρχοντες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης να συγκαλέσουν έκτακτο συμβούλιο με το θέμα αυτό που ενδιαφέρει όλους τους συμπολίτες μας.
    Δήμαρχε ο κόσμος είναι με το μέρος σου. Δώσε δημοσιότητα στο θέμα. Κάλεσε την περιφέρεια, τους τοπικούς βουλευτές, τον κ.Βενιζέλο. Κοινοποίησε τις απόψεις αυτές στην ένωση ελλήνων εφοπλιστών
    Άντε καλή δύναμη και καλό κουράγιο


    Γ.Α ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕΑΣ
    Πλοίαρχος Α’ εμπορικού ναυτικού
    Πρώην δ/της σπουδών σχολής πλοιάρχων ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
    Μέλος της American Society of Mechanical Engineers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΝΕΟ SITE ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΝ http://www.aen.uphero.com !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.