Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Με ασάφειες ξεκινά τη Δευτέρα η ΑΕΝ Μακεδονίας

Όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει επιτέλους τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου  το διδακτικό έτος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, παρά τις πολλές ασάφειες που υπάρχουν ακόμη στον τρόπο που θα λειτουργήσουν προσωρινά οι τρεις σχολές της ΑΕΝ, αλλά και με το γεγονός ότι οι περίπου 820 σπουδαστές της Ακαδημίας δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη, με κάποια ανακοίνωση ή άλλη ειδοποίηση ότι ξεκινούν τα μαθήματά τους.

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, με κατεπείγουσα επιστολή που απέστειλε, ενημερώνει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Επιθεώρηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσσαλονίκης και το δήμο Θερμαϊκού για την έναρξη των μαθημάτων της ΑΕΝ στο σχολικό συγκρότημα των γυμνασίων της Ν.Μηχανιώνας για τη Σχολή Πλοιάρχων, στην ΕΠΑΛ Επανομής για τη Σχολή Μηχανικών και στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Ν.Μηχανιώνας για τη Σχολή Πυροσβεστικών και Σωστικών Μέσων.  Την επιστολή, με αριθμό πρωτοκόλλου 36153/89 και ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2011, υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Λίτινας.
Όπως έγινε γνωστό, στις 8 το πρωί της Δευτέρας όλοι οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας θα συγκεντρωθούν μπροστά στο διοικητήριο της Ακαδημίας, προκειμένου να τους δοθούν οδηγίες από τη διοίκηση, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά από το απόγευμα της Τρίτης για τις Σχολές Πλοιάρχων και Μηχανικών και την Τετάρτη για τη Σχολή Σωστικών-Πυροσβεστικών.
Παράλληλα, σήμερα υπογράφεται η απόφαση για τις προσλήψεις των ωρομίσθιων καθηγητών που απαιτούνται για να λειτουργήσει η ΑΕΝ.
Το πρωί της Παρασκευής, μετά από αίτημα του συλλόγου σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας,  συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ακαδημίας (ΣΑΕΝ) στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι της διοίκησης, του διδακτικού προσωπικού και των σπουδαστών, προκειμένου να συζητηθεί η από εδώ και πέρα πορεία των σχολών αλλά και η γρήγορη εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης των κτιρίων, ώστε να μπορέσουν αυτά να χρησιμοποιηθούν σύντομα.
Πάντως από την Τετάρτη έχουν εγκατασταθεί στην ΑΕΝ μηχανικοί του μελετητικού γραφείου που ανέλαβε την εκπόνηση της μελέτης για την καταλληλότητα των κτιριακών εγκαταστάσεων. Σε πρώτη φάση οι μελετητές, ανοίγουν οπές στα κτίρια για να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα θεμέλιά τους.
Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε, την Παρασκευή πρόκειται να γίνει συνάντηση εκπροσώπων των καθηγητών και των σπουδαστών της ΑΕΝ με τους συλλόγους γονέων των δύο γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα της προσωρινής συγκατοίκησης, για να μην υπάρξουν τριβές στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.