Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Κατέβηκαν από το τρένο οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στους σιδηροδρομικούς


Καζάνι που βράζει, είναι το κυβερνόν κόμμα, ενώ σήμερα «κατέβηκαν από το τρένο», αποχωρώντας ομαδικά από το ΠΑΣΟΚ, οι  εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ σιδηροδρομικών και μέλη του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι η πολιτική που ακολουθεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ, οδηγεί τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

Συγκεριμένα η ανακοίνωση των συνδικαλιστών σιδηροδρομικών της ΠΑΣΚ έχει ως εξής:
«Με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπούμε αλλά και του εαυτού μας, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ως φυσικά μέλη πλέον, καθώς πριν από λίγους μήνες είχαμε διαχωρίσει τη θέση μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική που ασκεί. Η ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού στην εξαθλίωση. Η πολιτική αυτή δεν έχει καμιά σχέση όχι μόνο με τις προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και με τη φυσιογνωμία του Κινήματος.
Το οικονομικό πρόβλημα της πατρίδας μας ήταν γνωστό όταν ο λαός εμπιστεύτηκε το ΠΑΣΟΚ για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Υποστηρίξαμε προεκλογικά λύσεις που ήταν σύμφωνες με τις αρχές μας αλλά και που εξακολουθούν να υποστηρίζονται από έγκριτους οικονομολόγους ανά τον κόσμο. Για λόγους που αδυνατούμε να κατανοήσουμε, η πολιτική που εφαρμόζεται είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση υιοθετώντας νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ και η Κυβέρνηση ακύρωσαν τις βασικές αρχές του Κινήματος που ήταν η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Ακύρωσαν την ιδεολογία μας και το χειρότερο ακύρωσαν τις ελπίδες ολόκληρου του λαού.
Για όσα εφαρμόζονται στο όνομα της «μη χρεοκοπίας» δεν υπάρχει πολιτική νομιμοποίηση ούτε από την κοινωνία ούτε από το Κόμμα. Μέσα στη διετία που πέρασε κάθε όριο υπομονής εξαντλήθηκε. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμέναμε στο ΠΑΣΟΚ ήταν συναισθηματικός. Παρ’ ότι ακούσαμε ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι «ταλαιπωρούμε» το σύνολο του ελληνικού λαού, παρ’ ότι χάσαμε σχεδόν 40% από τους μισθούς μας. Παρ’ ότι στο χώρο μας εφαρμόστηκε ένας νόμος με τον οποίο εκδιώχτηκε το 40% του προσωπικού. «Σηκώσαμε τα μανίκια» μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να λειτουργήσει ο σιδηρόδρομος γνωρίζοντας ότι η επιβίωσή μας είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία του.
Σήμερα καλούμαστε εκ νέου να θυσιαστούμε στο βωμό της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης. Καλούμαστε να συνεισφέρουμε με περαιτέρω «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων. Η Κυβέρνηση αδιαφορεί για το αν οδηγούνται οι εργαζόμενοι στην οικονομική καταστροφή. Αδιαφορεί για το αν κατασχεθούν περιουσίες και σπίτια. Αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές οι οποίοι απαιτούν να «χυθεί αίμα» εργαζόμενων. Ως εδώ. Σταματήστε έστω και την τελευταία στιγμή. Σταματήστε να «εξαγνίζετε» την πολιτική σας στην ασφάλεια των τηλεοπτικών παραθύρων. Ρωτήστε τους πολίτες. Θα σας πουν ότι οι συνέπειες αυτής της πολιτικής θα είναι ολέθριες για τη χώρα. Θα είναι ολέθριες για την δημοκρατική παράταξη στο όνομα της οποίας συντελείται το έγκλημα σε βάρος του λαού. Δεν μπορεί στο όνομα των αναγκών της οικονομίας να ξεπερνιέται η ηθική και η ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Φοβόμαστε ότι όταν οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπεράσουν την ηθική της, τότε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» για όσα θα συμβούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.