Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Έδρασαν και πάλι οι προβοκάτορες με κουκούλες


Τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Σύνταγμα, καθώς σημειώθηκαν νέα επεισόδια όταν κουκουλοφόροι προβοκάτορες, άρχισαν να πετάνε πέτρες και μολότοφ κατά των μελών του ΠΑΜΕ που περικύκλωσαν συμβολικά τη Βουλή κατά του πολυνομοσχεδίου.  

Οι διαδηλωτές, που άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή μετά τις άγριες συγκρούσεις διαδηλωτών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους, τώρα αποσύρονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα. Ειδικότερα το ΠΑΜΕ αποχωρεί από την περιοχή, με κατεύθυνση τα Προπύλαια.
Τι ρόλο παίζουν οι προβοκάτορες με τις κουκούλες;
Η φωτογραφία, τραβηγμένη το 2008, τα λέει όλα
Τα πρώτα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιχείρησε να σπάσει το μπλόκο διαδηλωτών, οι οποίοι είχαν περικυκλώσει τη Βουλή εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Η πρώτη εστία έντασης σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γεωργίου και Σταδίου, όπου οι κουκουλοφόροι βρήκαν αντίσταση στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των διαδηλωτών, από την περιφρούρηση του συλλαλητηρίου και μέλη του ΠΑΜΕ. Η ένταση μεταφέρθηκε στην Λ. Αμαλίας και μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα, πετροπόλεμος και ρίψεις αντικειμένων και μολότοφ, ενώ από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν περίπου δέκα διαδηλωτές.
Eνταση με ομάδα αγνώστων επικράτησε νωρίτερα και στην οδό Αθηνάς, στο Μοναστηράκι.
Από την ίδια διαδήλωση του 2008: Κουκουλοφόροι και
ροπαλοφόροι, χαριεντίζονται με την αστυνομία
Αλ. Παπαρήγα: Επίθεση κατά του ΠΑΜΕ από παρακρατικούς «Κυβέρνηση, κόμματα, όσοι φοβούνται την ταξική πάλη νομίζουν ότι μπορούν να την καταστείλουν είτε με το καρότο και το μαστίγιο είτε με παρακρατισμούς», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του KKE Αλέκα Παπαρήγα σχετικά με τις σημερινές συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ - κουκουλοφόρων.
Οπως είπε, «άλλη διέξοδος δεν υπάρχει από το να πάρει ο λαός στα χέρια του την υπόθεση». Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι κατά τις συγκρούσεις δεν έπρεπε να επέμβει η αστυνομία, καθώς εκτίμησε ότι «θα γινόταν ένα γενικότερο μπάχαλο».
Το Σύνταγμα δεν ανήκει σε κανέναν, όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να διαδηλώσει -απόδειξη ότι σε ένα σημείο εμφανίστηκαν και οι κουκουλοφόροι- υπογράμμισε, απαντώντας με αυτό τον τρόπο σε αιτιάσεις περί ιδιοποίησης του χώρου διεξαγωγής της σημερινής διαδήλωσης από το ΠΑΜΕ.
Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε τέλος για απειλές που διατυπώθηκαν σε sites του αντεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου εν όψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό» για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
«Καμία πράξη βίας δεν μπορεί να αμαυρώσει τις ογκώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού σε όλη τη χώρα», παρατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι ενθαρρυντικό γεγονός ότι σήμερα οι χιλιάδες διαδηλωτές απώθησαν και απομόνωσαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά, επιχείρησαν να πλήξουν το μαζικό λαϊκό κίνημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.