Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Προτάσεις για επαναλειτουργία της Ακαδημίας


Εγκαταστάσεις, όπως αυτές της Σχολής πυροσβεστικών-σωστικών
μέσων, που δεν παρουσιάζουν πρόβλημα, μπορούν να λειτουργήσουν

Με έκκλησή του ο πλοίαρχος Α’ εμπορικού ναυτικού κ. Γ.Α Πετροπουλέας,  πρώην διευθυντής σπουδών σχολής πλοιάρχων της ΑΕΝ Μακεδονίας, ζητά από το δήμο Θερμαϊκού να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την άμεση επαναλειτουργία της Ακαδημίας μέσα στο χώρο της ΑΕΝ, θεωρώντας ότι σε περίπτωση που υπάρξει προσωρινή στέγαση σε αίθουσες της Μηχανιώνας και της Επανομής, «αυτό θα σημάνει το οριστικό κλείσιμό της από του χρόνου».

Σχετικά με τις τρεις σχολές της ΑΕΝ Μακεδονίας και μετά τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης,  ο κ. Πετροπουλέας προτείνει τα ακόλουθα:

Α)Σχολή Σωστικών-Πυροσβεστικών Μέσων: Να λειτουργήσει όπως ακριβώς έχει αφού το κτίριο στο οποίο λειτουργεί δεν έχει κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τις σχετικές εκθέσεις και ο προσομοιωτής καταστρώματος, που αναφέρεται στην έκθεση και χρησιμεύει μόνο για την καθέλκυση μιας σωσίβιας λέμβου, έχει από έτη πάψει να λειτουργεί και η έλλειψη του αναπληρώνεται με άλλα μέσα.

Β)Σχολή Πλοιάρχων: Να λειτουργήσει όπως έχει σχεδόν το σύνολο των αιθουσών διδασκαλίας της σχολής (8) που είναι δυνατόν να γίνουν και (10) με την σύμπτυξη γραφείων και βρίσκονται σε κτήριο που σύμφωνα με τις παραπάνω εκθέσεις δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα. Στο κτίριο που στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ στην παράγραφο 1.2.3 αναφέρεται ως “αίθουσες διδασκαλίας σχολής πλοιάρχων”, λειτουργούν κυρίως γραφεία και τα εργαστήρια της σχολής. Το κτήριο αυτό κατά την έκθεση του ΤΕΕ μπορεί να λειτουργεί ενώ συγχρόνως να γίνονται οι απαραίτητες επισκευές

Γ) Σχολή Μηχανικών: Να λειτουργήσουν τα εργαστήρια των μηχανικών στα κτίρια που βρίσκονται ,όπως προτείνει η μελέτη του ΤΕΕ. Οι αίθουσες των μηχανικών που βρίσκονται στον ΟΑΕ, που κατά την μελέτη του ΤΕΕ προτείνεται η παύση της λειτουργίας του, μπορούν να αναπληρωθούν με απογευματινή λειτουργία στις αίθουσες της σχολής πλοιάρχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.