Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αγανάκτηση και αποτροπιασμός για τη βεβήλωση του μνημείου του Στέφανου Βελδεμίρη

Αγανάκτηση και αποτροπιασμό, προκάλεσε η ενέργεια αγνώστων, να βεβηλώσουν το μνημείο του δολοφονημένου το 1961 νεολαίου αγωνιστή της ΕΔΑ, Στέφανου Βελδεμίρη στους Αμπελόκηπους. Δρώντας ακριβώς 50 χρόνια από την εν ψυχρώ εκτέλεση του αδικοχαμένου αγωνιστή του αριστερού προοδευτικού κινήματος, οι άγνωστοι δράστες βεβήλωσαν το χώρο, στη γωνία των οδών Φιλιππουπόλεως και Πέραν, αφαιρώντας αναμνηστική πλάκα που είχε τοποθετηθεί για να θυμίζει το γεγονός.

Από το 13ο αστυνομικό τμήμα Θεσσαλονίκης, που διενεργεί σχετική έρευνα, κλήθηκε να δώσει πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό ο σύντροφος του Βελδεμίρη, Μόρφης Στεφούδης, ο οποίος είχε δεχθεί επίσης τα πυρά των εκτελεστών της Ασφάλειας, τη νύχτα της 26ης Οκτωβρίου 1961, γλυτώνοντας ο ίδιος το θάνατο ως εκ θαύματος. Ο Μ.Στεφούδης, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τη βεβήλωση του ιερού χώρου, ζήτησε να υπάρξουν συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία αυτών των φασιστικών - όπως τα αποκάλεσε – στοιχείων, που με την ενέργειά τους  αυτή, προκάλεσαν βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και της χώρας γενικότερα.   
Καταγγελία του ΚΚΕ
Τη βεβήλωση του μνημείου του Στέφανου Βελδεμίρη στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
«Οι πολιτικοί απόγονοι των παρακρατικών και του δολοφόνου του Στέφανου Βελδεμίρη, που δρούσαν εκείνα τα πέτρινα χρόνια ενοχλήθηκαν από τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στην εκδήλωση τιμής της Κ.Ο. Β/Δ Συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του.
Με το μόνο τρόπο που αυτοί ξέρουν να δρουν, στο σκοτάδι και στα κρυφά αφαίρεσαν την τιμητική πλακέτα που τοποθετήθηκε στον τόπο δολοφονίας του Στέφανου Βελδεμίρη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό «να καταδικάσει τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες και να αφήσει στο περιθώριο και το σκοτάδι τις παρακρατικές ομάδες που οργανώνουν αυτές τις ενέργειες».
Υπενθυμίζεται ότι πριν την εκδήλωση του ΚΚΕ, είχε προηγηθεί άλλη εκδήλωση στον τόπο της δολοφονίας του, την οποία είχαν οργανώσει σύντροφοι, συνάδελφοι και φίλοι του Στέφανου Βελδεμίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.