Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Επαναλειτουργία της ΑΕΝ Μακεδονίας στα Γυμνάσια της Νέας Μηχανιώνας

Προσωρινή λύση, δόθηκε στο θέμα των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς μετά τις πιέσεις και τα διαβήματα της διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού, επιτεύχθηκε η λειτουργία των σχολών της ΑΕΝ στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει τα Γυμνάσια της Νέας Μηχανιώνας, μέχρι να επισκευαστούν τα κτίρια της Ακαδημίας.
Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στη Γενική Διευθύθυνση Ναυτιλίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου καθηγητής κ. Νικόλαος Λίτινας και ο σύμβουλος του υπουργού Ανάπτυξης, στρατηγός ε.α. κ. Nασιάκος, δέχτηκαν την εναλλακτική  πρόταση που διατύπωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής να μην διακοπούν τα μαθήματα και αυτά να γίνονται τις απογευματινές ώρες στο σχολικό συγκρότημα της Ν.Μηχανιώνας.
Για το σκοπό αυτό, πρόκειται την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου να έρθει στη Θεσσαλονίκη ο γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης του υπουργείου, πλοίαρχος κ. Σέργιος, προκειμένου σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού να ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες  για τη φοίτηση των 750 σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας.
Ταυτόχρονα, θα προχωρήσει γρήγορα η σχετική προμελέτη, μετά και την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας,  για τις απαιτούμενες επισκευές στα κτιρια της Ακαδημίας, προκειμένου να μπορέσουν να επαναχρησιμοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.
Επιδίδοντας την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ η αντιπροσωπεία του δήμου Θερμαϊκού, που αποτελούνταν από τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών κ. Κωστή Κούτουκα και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, εξέφρασαν την επιθυμία του συνόλου των κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού για την άμεση επαναλειτουργία των σχολών της ΑΕΝ, την επισκευή των κτιρίων στα οποία χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις για τη στατική τους επάρκεια αλλά και για την επίλυση των προβλημάτων στέγασης και σίτισης των σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.