Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Αυθαίρετα και παράνομα δεν αρχίζουν τα μαθήματα στην ΑΕΝ Μακεδονίας


Για 2η ημέρα συνεχίζουν την κατάληψη οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου για την αναστολή λειτουργίας της ΑΕΝ, επικαλούμενος προβλήματα στατικότητας στα κτίρια, κάτι όμως που δεν ευσταθεί, όπως περίτρανα διαπιστώθηκε από την Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης του ΤΕΕ, όπου τονίζεται ότι τα περισσότερα κτίρια, πλην ελαχίστων, μπορούν να λειτουργήσουν. 

Οι υποψήφιοι πλοίαρχοι και μηχανικοί ζητούν ομόφωνα να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από 1ης Οκτωβρίου. Σημειώνεται δε ότι οι υπεύθυνοι Ναυτιλιακής Πολιτικής του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, αυθαίρετα ειδοποίησαν τηλεφωνικά τη διεύθυνση της ΑΕΝ Μακεδονίας να μην αρχίσουν τα μαθήματα, τόσο στη σχολή Πλοιάρχων, όσο και στη Σχολή Σωστικών Μέσων και Πυρόσβεσης, χωρίς να έχουν στείλει επίσημο έγγραφο που να ορίζει κάτι τέτοιο αλλά και να το στοιχειοθετεί..
«Κανένας υπουργός, κανένα υπουργείο δεν μπορεί να μας στερήσουν το δικαίωμα της φοίτησης, ύστερα από έξι χρόνια απραξίας και ανευθυνότητας», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές και προειδοποιούν με επιστολή τους τον υπουργό Ανάπτυξης:
«Δεν ανεχόμαστε ούτε μία ημέρα την αναστολή λειτουργίας της Σχολής απαιτώντας την άμεση ενεργοποίηση των κρατικών φορέων για την επίλυση των προβλημάτων που επικρατούν και τη συμπαράσταση του κράτους απέναντι στους μελλοντικούς αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού.
Καταδικάζουμε τις σκέψεις για τη μεταφορά σπουδαστών σε άλλες Σχολές της Ελλάδος, διότι θα είναι καταστροφικό απέναντι στα τόσα νοικοκυριά που αγωνίζονται για να στηρίξουν τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών τους. Πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τους σπουδαστές που ήδη διαμένουν εκτός σχολής καθώς και τους σπουδαστές που μένουν άστεγοι, λόγω των πρόσφατων αποφάσεων της απαγόρευσης εσωτερικής φοίτησης», αναφέρουν.
Οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Νέας Μηχανιώνας ζητούν:
* Αμεση έναρξη των μαθημάτων στα κτήρια που δεν φέρουν προβλήματα στατικότητας.
* Αμεση εύρεση στέγης για τους εκατοντάδες μαθητές που υπό φυσιολογικές συνθήκες φιλοξενεί η Ακαδημία.
* Αμεση έναρξη εργασιών επισκευής των κτηρίων που φέρουν προβλήματα στατικότητας.
* Αμεση πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.