Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Εξακολουθεί το τοξικό νέφος παρά το σβήσιμο της φωτιάς στην παράνομη χωματερή της Νέας Μηχανιώνας

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι και πολλοί εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα
Πυκνός καπνός, εξακολουθεί να βγαίνει από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, στην παράνομη χωματερή πίσω από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας.  Ώρα 9 το πρωϊ της Τετάρτης, που βρεθήκαμε και πάλι στο σημείο της πυρκαγιάς, υπήρχαν, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες μας, ακόμη μικροεστίες φωτιάς, ενώ το μαύρο σύννεφο των διοξινών, με τα πλαστικά που καίγονται ακόμη, εξακολουθεί να μολύνει τον ουρανό ολόκληρης της περιοχής. Από τη Μηχανιώνα και την Επανομή, μέχρι την Κερασιά και την Αγία Τριάδα ακόμη.

Το χωματουργικό μηχάνημα της Περιφέρειας επί τω έργω...
Ένα χωματουργικό μηχάνημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ρίχνει χώμα πάνω στα καμένα, ενώ αναμένονταν και ένα ερπυστριοφόρο μηχάνημα της ίδιας υπηρεσίας, προκειμένου ολόκληρη η παράνομη χωματερή, που καπνίζει ασταμάτητα εδώ και 24 ώρες,  να «σκεπαστεί» από όγκους χωμάτων.
Στο μεταξύ, εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στα βόρεια της Νέας Μηχανιώνας και συγκεκριμένα στην περιοχή από το Λύκειο και μέχρι το παλιό δημαρχείο, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τους τοξικούς καπνούς που έβγαιναν από το σημείο της πυρκαγιάς, παρά το γεγονός ότι η φωτιά είχε σβήσει από το απόγευμα ακόμη. 
Τα μπάζα με τα σκουπίδια που ρίχτηκαν δίπλα στην παράνομη
χωματερή, είναι πρόσφατα. Αστυνόμευση της περιοχής, μηδέν.
Πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα, άλλοι πονοκεφάλους και τσούξιμο στα μάτια, ενώ μία ανυπόφορη βρώμα από τα καμένα πλαστικά και τα άλλα υλικά, ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.   
Το πυκνό νέφος που έβγαινε όλη τη νύχτα από τα καμένα σκουπίδια στην παράνομη χωματερή, κυρίως τα καμένα πλαστικά και τα άλλα υλικά από PVC που παράγουν επικίνδυνες διοξίνες, "έπνιξαν" όλη τη νύχτα τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μιλούν από μόνες τους, παρά το γεγονός ότι ελήφθησαν σήμερα το πρωϊ, 15 και πλέον ώρες υποτίθεται μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Σκεφθείτε τι γινόταν όλη τη νύχτα.....
Πρέπει ακόμη να σημειώσουμε ότι χτες, στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωστής Κούτουκας, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας Μαρία Λιόλιου και ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Φώτης Τζάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.