Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Spiegel: Ειλημμένη η απόφαση εκταμίευσης της δόσης


Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με το Spiegel ειλημμένη, παρά τις επίσημες αναφορές, και θα γίνει σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, ώστε αφ'ενός μεν να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη αλλά χωρίς να μειωθεί η πίεση στην Αθήνα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. 

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τη λύση αυτή καταρτίζουν με την τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία.
Τα χρήματα της δόσης, όπως γράφει από την πλευρά της η Sueeddeutsche Zeitung, θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους ενώ μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων.
Τα 31,5 δισ. ευρώ θα έχουν εκταμιευτεί το αργότερα μέχρι το Νοέμβριο, σύμφωνα με τις πηγές, και επί της αποδέσμευσης θα αποφασίζει η τρόικα. Σύμφωνα δε με την SZ, η υπό κατάρτιση έκθεση της τρόικας θα φτάσει στις Βρυξέλλες στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Κύρια στόχευση του Βερολίνου είναι να αποφευχθεί τρίτο πακέτο για την Ελλάδα -υπερψήφιση του οποίου θα ήταν αρκετά δύσκολη από τη γερμανική Βουλή. Η επιλογή του δεσμευμένου λογαριασμού ωστόσο είναι, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, επιλογή που στηρίζει και η Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.