Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

SOS: Κάντε κάτι για το επικίνδυνο τοξικό νέφος


Η φωτιά κατακαίει εδώ και πάνω από τρεις ώρες τα σκουπίδια στην παράνομη χωματερή που βρίσκεται πίσω από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας. Και όμως ουδείς ενδιαφέρεται. Που είναι τα βυτιοφόρα του δήμου Θερμαϊκού; Που είναι η περίφημο «Πολιτική Προστασία»; Που είναι η κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων για την κατάσβεση της φωτιάς;  Μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα ρίχνει νερό και μόλις αδειάσει, πηγαίνει να ξαναγεμίσει από τον κρουνό του γηπέδου.

Την ίδια ώρα, το επικίνδυνο τοξικό νέφος έχει κατακλύσει τη Νέα Μηχανιώνα και το μαύρο σύννεφο είναι πλέον αντιληπτό μέχρι το λιμάνι, ενώ η δυσοσμία από τα πλαστικά και τις βρωμιές που καίγονται, έχει κατακλύσει ολόκληρη την περιοχή, από την Αγία Τριάδα μέχρι και την Επανομή.

4 σχόλια:

  1. για τον συντακτη του φαρου του θερμαικου.
    κυριε μου σε λεω και κυριο αν ησουνα εκει θα εβλεπες αν ηταν εκει η ΕΘΟΠΑΚ ακομα εκτος απο εμας ηταν ο ΟΦΚΑΘ και η ΕΘΟΠΑΚΕ Επανομης γιαυτο κατσε στο γραφειακη σου ασχολισου με τα πολιτικα γιατι αυτο σας ενδιαφερει και αφησται τους εθελοντες να κανουν αυτο που επρεπε να κανεται εσεις που και καλα αγαπατε τον τοπο και αγωνιζεσται μονο πως θα θαψεται ο ενας τον αλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον βιάστηκε ο αναγνώστης να γράψει αυτό το σχόλιο. Καθώς δεν πρόσεξε την ώρα ανάρτησης της είδησης, που ήταν 12,15 το μεσημέρι. Κι εκείνη την ώρα, στον τόπο της πυρκαγιάς δεν ήταν ΚΑΝΕΙΣ. Μόνο ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας, Φώτης Τζάκης, ένας αστυνομικός, ένας υπάλληλος του δήμου και ένα και μοναδικό βυτιοφόρο της πυροσβεστικής που κάθε τόσο πήγαινε στο γήπεδο να γεμίσει. Και ο συντάκτης του "Φάρου του Θερμαϊκού" που τόσο βιάστηκες να τον ξεφωνίσεις, ήταν εκεί, από τις 10 το πρωί, από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά και μέχρι το απόγευμα παρακολουθούσε συνεχώς το θέμα. Και με τα τηλεφωνήματά του αλλά και τα γραπτά του, κατάφερε να ταρακουνήσει όλους εκείνους που μέχρι το μεσημέρι "αγρόν αγόραζαν" και πήρε η φωτιά την έκταση που πήρε. Βεβαίως και μετά το μεσημέρι βοήθησαν στην κατάσβεση οι εθελοντές και μπράβο τους. Και στο τελευταίο δημοσίευμά μας με τίτλο "Έσβησε το απόγευμα η πυρκαγιά στη Ν.Μηχανιώνα", τους αναφέρουμε. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να γράψεις κάποιο σχόλιο, ψάξε το θέμα πρώτα.....

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ κύριε Κουζινόπουλε,
    Είμαι ο Κομίνιας Νέστωρας ο πρόεδρος της ΕΘΟΠΑΚ. Μετά από διαπίστωση που έκανε μέλος της ομάδας μας ότι αναφερθήκατε με άρθρο σας ότι απουσιάζαμε από το συμβάν, σας ενημερώνω ότι, από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε εγώ προσωπικώς αν και τραυματίας 12.30 έφτασα με τρία μέλη στο σημείο και αποχωρήσαμε ένα τέταρτο αφού έφυγε το όχημα της πυροσβεστικής αφήνοντας στο σημείο ένα μέλος το οποίο όταν αναζοπυρώθηκε η φωτιά ήταν αυτός που κινιτοποίησε τους πάντες μαζί με μας. Φτάσαμε στο σημείο 14.30 με δέκα άτομα, παραμείναμε μέχρι τέλους αφήνοντας μέλος μας για περιφρούριση που έμεινε μέχρι τις 11 ηώρα το βράδυ. Για το αληθές του κειμένου ρωτήστε τον κύριο Τζάκη όπως και τις αρχές πυροσβεστική και αστυνομία. Θα σας παρακαλούσαμς την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στην ομάδα μας που ανιδειοτελώς προσφέρει στον τόπο να είστε πιο προσεχτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε καλά τα όσα γράφτηκαν για τη φωτιά. Λέει πουθενά ότι απουσίαζε η ΕΘΟΠΑΚ; Η ανάρτηση, που έγινε στις 12,15 το μεσημέρι της Τρίτης, πριν πάει εκεί η ΕΘΟΠΑΚ, έλεγε ότι κανείς δεν κινητοποίησε τις εθελοντικές ομάδες και αναφέρονταν στο δήμο που έπρεπε να είχε κινητοποιήσει τους πάντες από τις εννέα το πρωϊ που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Και εάν είχε γίνει αυτό, εάν κινητοποιούνταν η πυροσβεστική, εάν πήγαιναν τα μηχανήματα εκεί, δεν θα έπαιρνε η φωτιά την έκταση που πήρε και δεν θα εισέπνεαν οι Μηχανιώτες επί τόσες ώρες τις καρκινογόνες διοξίνες που εισέπνευσαν.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.