Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ξέφυγε η φωτιά στη Μηχανιώνα και κατακαίει δέντρα


Ξέφυγε η φωτιά που από το πρωϊ μαίνονταν στον παράνομο σκουπιδότοπο που βρίσκεται κάτω από τον Σταθμό μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας και νωρίς το απόγευμα, άρχισε να κατακαίει δέντρα και ότι άλλο έβρισκε μπροστά της, με κατεύθυνση προς τις αγροτικές εκτάσεις και τα σπίτια της Κερασιάς.

Οι πυροσβέστες με τα έξι πυροσβεστικά αυτοκίνητα που μετά το μεσημέρι έφτασαν στην περιοχή και αφού στο μεταξύ η πυρκαγιά άρχισε να παίρνει επικίνδυνα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κάνουν προσπάθειες για την αναχαίτιση της φωτιάς, μαζί με 2-3 μηχανήματα του δήμου Θερμαϊκού.
Ας σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον παράνομο σκουπιδότοπο του ΣΜΑ γύρω στις 10 το πρωϊ, όμως στάλθηκε εκεί ένα μόνο πυροσβεστικό όχημα και οι πυροσβέστες  που το χειρίζονταν προσπαθούσαν μόνοι  να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Δύο οχήματα του δήμου που κατευθύνθηκαν σ΄εκείνο το σημείο για να ρίξουν χώμα πάνω στη φωτιά, ώστε να την περιορίσουν, το ένα έμεινε στο δρόμο από δυναμό και το άλλο από… μπαταρία.
Τελικά, μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεφύγει η φωτιά και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, υπήρξε κινητοποίηση στο δήμο Θερμαϊκού και στην περιοχή κατέφθασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών κ. Κωστής Κούτουκας, συντονίζοντας το έργο της πυρόσβεσης. Ενώ επί ώρες από το πρωϊ, στην προσπάθεια κατάσβεσης βοηθούσε ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας κ. Φώτης Τζάκης.
Το ένα και μοναδικό πυροσβεστικό όχημα που είχε σταλεί το πρωϊ
(εδώ ενω γεμίζει με νερό στο γήπεδο) ήταν αδύνατο να αντιμετωπίσει τη φωτιά
Πάντως, όπως υπογράμμιζαν οι κάτοικοι της περιοχής, εάν από το πρωϊ είχε σταλεί στο σημείο της φωτιάς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος, η φωτιά θα έσβηνε αμέσως και δεν θα έπαιρνε τις διαστάσεις αυτές, καθώς ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύονταν πολύ για να φτάσουν στις εστίες της φωτιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής και του ρέματος, μέσω του οποίου αυτή επεκτείνονταν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.