Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Για να ξεπεραστεί η φουρτούνα στο Θερμαϊκό


Γράφαμε πριν μία εβδομάδα ακριβώς για το νοσηρό κλίμα που πήγαινε να δημιουργηθεί στο δήμο Θερμαϊκού, με μία ανεπίτρεπτη και αδικαιολόγητη σκανδαλολογία, η οποία επιχειρούνταν να καλλιεργηθεί από ορισμένους αλλά και την εικόνα κρίσης και αποσύνθεσης που έδιναν οι ανεξαρτητοποιήσεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Φαίνεται ότι μετά το άρθρο μας εκείνο, που διαβάστηκε από εκατοντάδες συμπολίτες, κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί τους.

Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις μας. Μακάρι να σκέφτηκαν ορισμένοι τη ζημιά που προκαλούν στον τόπο με τις άστοχες ενέργειές τους και να σταματήσουν επιτέλους τον ολισθηρό κατήφορο που είχαν πάρει.
Έχουν οι πάντες, δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες, όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και καθήκον και υποχρέωση μαζί, να ασκούν κριτική στη διοίκηση του δήμου, όταν διαπιστώνουν παραλείψεις, αδυναμίες, λάθη ή ακόμη και ύποπτες συναλλαγές. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πολιτική της κριτικής, που άσκησαν αυτά τα δύο χρόνια όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις και γόνιμη και δημιουργική. Όμως, άλλο η κριτική με βάση στοιχεία και αποδείξεις και άλλο η οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια υπονόμευσης του δήμου και μάλιστα από άτομα που εκλέχθηκαν από τους ψηφοφόρους να τον υπηρετήσουν και να εργαστούν για την πρόοδο και την ανάπτυξή του.
Όπως σημειώναμε στο προηγούμενο άρθρο μας υπό τον τίτλο «Θα αφήσουμε το πλοίο να μπατάρει;», πρέπει όλοι να αναλογιστούν τη ζημιά που προκαλούν με τις ενέργειές τους στο δήμο Θερμαϊκού. Καθώς, όπως τονίζαμε, «στην απελπιστική, όπως από όλους ομολογείται, οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος, η συνέχιση της κρίσης αυτής, θα τον οδηγήσει στο τέλμα και στη διάλυση. Και τότε θα επαληθευθούν και όσοι χαρακτηρίζουν το δήμο Θερμαϊκού ως «καράβι που βουλιάζει». Έχουν λοιπόν καθήκον και υποχρέωση όλοι, ανεξαρτήτως σε ποια πλευρά βρίσκονται, συμπολιτευόμενοι, αντιπολιτευόμενοι ή ανεξάρτητοι, να βάλουν πλάτη για να σωθεί ο δήμος. Διαφορετικά οι ευθύνες που θα τους καταλογιστούν από την τοπική κοινωνία, εάν με τις ενέργειές τους οδηγήσουν το καράβι στην ξέρα, θα είναι τεράστιες».
Ελπίζουμε πως η προτροπή μας εκείνη θα εισακουστεί. Στον ενάμιση περίπου χρόνο που απομένει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές, υπάρχει δυνατότητα, παρά τα τρισάθλια οικονομικά του δήμου, να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις για αλλαγή της πορείας του και κατεύθυνση προς ήρεμα νερά. Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και επιμένουν κάποιοι να οδηγούν το καράβι μέσα από τις φουρτούνες, πολύ φοβόμαστε ότι τότε η καταιγίδα θα τους παρασύρει όλους. Από τον καπετάνιο και τους αξιωματικούς, μέχρι τους ναύτες και τους μούτσους μαζί. 

3 σχόλια:

  1. ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΧΝΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΗ ΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ.ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ (ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ)?ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΛΑΤΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν διαβάσατε καλά τα όσα γράφουμε, δεν λέμε πουθενά ότι θα πρέπει η αντιπολίτευση να κάνει το... "παγώνι" όπως λέτε. Ίσα-ίσα χρειάζεται τώρα να δραστηριοποιηθεί περισσότερο, ασκώντας δημιουργική κριτική, επισημαίνοντας λάθη, παραλείψεις, αδυναμίες, αστοχίες της διοίκησης, διατυπώνοντας συγκεκριμένες επεξεργασμένες προτάσεις, κάνοντας μελέτες για πράγματα που μπορούν να γίνουν στη σημερινή δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Τα πράγματα δεν διορθώνονται με το να ασκούμε μόνο κριτική εκ του ασφαλούς. Ούτε και να περιμένουμε να μας παραδοθεί η διοίκηση του δήμου ως "ώριμο φρούτο". Γιατί, αν προσδοκούμε κάτι τέτοιο, και δεν βάλουμε πλάτη ώστε να παραχθεί ένα υποτυπώδες έργο, τότε το "φρούτο" στις εκλογές του Μαϊου του 2014 θα πέσει πάνω σε όλους και θα τους λεκιάσει όλους ανεξίτηλα. Εξάλλου, αυτά που γίνονται σε μεγέθυνση στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, κάτι θα έπρεπε να μας είχαν διδάξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε κουζινοπουλε ,επειδη παρακολουθειτε ολα τα δημοτικα συμβουλια,πιστευω να μην εχετε καμια αμφιβολια για την γονιμη κριτικη στα πλαισια του αντιπολιτευτικου του ρολου του κ.μαυροματη.παντα τεκμηριωμενα παρεμβαινει στα χιλιαδες λαθη της σημερινης διοικησης αλλα δυστηχως το τυφλο μισος τους εναντιον του δεν τους αφηνει να δουν την αληθεια και συνεχεια κανουν μεγαλα λαθη που δυστηχως πανε τον δημο χρονια πισω.δικαιολογιες για την σημερινη διοικηση δεν υπαρχουν,ο φοβος τους οτι θα χασουν τις καρεκλες τους λογω ανικανοτητας τους κανει και πεφτουν σε συνεχιζομενα λαθη και φυσικα το κερασακι ηταν οι ανεξαρτητοποιησεις που εριξαν την μασκα του κοινου καλου οπως λετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.