Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στην αντεπίθεση ο Π.Φωτίου: "Παραπληροφόρηση και συκοφαντίες οι ισχυρισμοί εναντίον μου"

Το δημοτικό Γραφείο Τελετών και οι ναυαγοσώστες, είναι μέχρι σήμερα
η κύρια δραστηριότητα της ΤΕΘ. Ίσως γιαυτό κάποια μέλη του Δ.Σ. της
ΤΕΘ "θάβουν" ο ένας τον άλλο και μάλιστα χωρίς.... "ναυαγοσώστη"

Στην αντεπίθεση περνάει ο διευθύνων σύμβουλος της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ) κ. Πέτρος Φωτίου, χαρακτηρίζοντας ως «παραπληροφόρηση» και «συκοφαντίες» του όσα διατυπώθηκαν εις βάρος για την ομαλή διαχείριση της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ζήτησε τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου και δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ποτέ κανείς μέχρι σήμερα δεν ζήτησε την παραίτησή του. Οι εξελίξεις στην ΤΕΘ παίρνουν νέα τροπή, καθώς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την προσεχή Τετάρτη, θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες θέμα ανάκλησης της τοποθέτησής του στο Δ.Σ. της επιχείρησης.

Οι αρμοδιότητες προέδρου και διευθ.συμβούλου
Το πρόβλημα στην ΤΕΘ, όπως ανέφερε ο κ. Π.Φωτίου μιλώντας στον «Φάρο του Θερμαϊκού», προέκυψε όχι από την δήθεν κακοδιαχείριση της επιχείρησης, αλλά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΘ, κυρίας Ευ.Φαρίνη στο έργο του διευθύνοντος συμβούλου. Καθώς όπως αναφέρονταν σε επιστολή που διένειμε ο κ. Φωτίου στα μέλη του Δ.Σ. στη συνεδρίαση της 17ης Οκτωβρίου 2012 «παίρνονταν αποφάσεις από την κ.πρόεδρο χωρίς να λαμβάνω γνώση και πολλές φορές βρίσκομαι προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού ενημερώνομαι μόνο για τις πληρωμές».  Για να προσθέσει ότι «όλα αυτά  γίνονται, κατά τα λεγόμενα της κυρίας προέδρου, με εντολή του κ. Δημάρχου, αγνοώντας την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας με βάση τα άρθρα και τις αρμοδιότητες που αναφέρονται στο καταστατικό της ΤΕΘ Α.Ε.»
Πράγματι, στο καταστατικό της ΤΕΘ, όπως αυτό εγκρίθηκε στις 5/12/2011 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, απλώς διευθύνει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., μεριμνά για την εκτέλεση των αποφάσεών του και φροντίζει για τα πρακτικά του συμβουλίου, αναθέτοντας όλες τις υπόλοιπες αρμοδιότητες στον διευθύνοντα σύμβουλο.
Ακόμη, αναφορικά με τις καταγγελίες ότι ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για αγορά βενζίνης του δημοτικού αυτοκινήτου 4Χ4 που ο ίδιος χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της επιχείρησης, ο κ. Φωτίου απαντά ότι από τις 2/2/2012 που αγοράστηκε το αυτοκίνητο αυτό, έκανε μέχρι σήμερα  συνολικά 13.730 χιλιόμετρα, σχεδόν όλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ΤΕΘ. Και όπως αναφέρει σε παραστατικό πίνακα που απέστειλε προς τα μέλη του δ.σ. της επιχείρησης, «αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν χρησιμοποίησα το αυτοκίνητο για προσωπική μου χρήση, αλλά ότι πολλές φορές χρηματοδότησα με δικά μου χρήματα τα δρομολόγια που έπρεπε να κάνω για την ΤΕΘ Α.Ε.»
Στη συνέχεια, παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του διευθύνοντος συμβούλου της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού προς τα μέλη του δ.σ., με την σημείωση ότι στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ευχαρίστως θα δημοσιεύσουμε και τις απόψεις της προέδρου της ΤΕΘ, κυρίας Φαρίνη ή κάποιου άλλου μέλους του δ.σ.:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.